sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Bine te-am gasit, Blogosfera!!!



Going tstand outside, so if anyone asks i am outstandingCe fac eu aici? Ce stiu eu ...

In primul si-n primul rand, fac o favoare unui prieten de-o viata si verisor. Da, da, Marele Centurion. Il ajut un picut sa mentina blog-ul cu puls ca sa nu ramana el fara puls ;), dar si pentru a se putea concentra linistit pe 'implinirile marete' din viitorul apropriat. 
Apoi, poate ca favoarea imi este facuta mie, dar fiind unul dintre ultimii gentilomi in viata, a vrut sa para ca si cum favoarea i-o fac eu lui. ;)


Sper sa avem o relatie fructuoasa. Acu'... c-o fi lunga, scurta, constanta sau cu pauze lungi si dese (cheia marilor succes) vom vedea...
Eu astept doar sa-mi maresc orizonturile, sa mai invat ceva.   Asta, ca sa contrazic vorba aia cu cainele batran care nu mai invata. :P

Aparte de asta, la modul serios, nu vreau sa devin celebra - desi n-as refuza oportunitatea, daca s-ar ivi ;) - vreau doar sa imi expun punctul de vedere in subiecte cotidiene si mai putin cotidiene, sa strang opinii, sa le dezbatem. Poate cineva are ceva de invatat si din gandurile, trairile si experientele mele sau cel putin, asta sper. 

Nu intentionez sa despic firul in patru in legatura cu politica nationala, internationala etc. De fapt, nici nu traiesc in Romania de cativa ani buni - nu ca asta ar fi vreo scuza sa nu fiu la curent cu 'epopeele' edililor societatii romanesti - dar nici pe aici, pe campia politica a spaniolilor catalani-barcelonezi nu m-am apucat sa 'zburd' si e tentant, cateodata ...
Dar in rest, eu zic ca se poate vorbi despre orice, trebuie sa incerci sa fii doar receptiv si sa lasi un pic prejudecatile deoparte.

Pentru cei curiosi de cum mai e viata pe aici cand nu este sezonul de capsuni; e simpla, mai simpla decat cea romaneasca ;) Precum vedeti, noi, aici, la Spania, scriem fara diacritice (profit de ocazie si-mi cer scuze anticipat), avem doar acel nemaipomenit ñ si accente ´, dar putem trai linistiti si fara. ;)

Fara s-o mai lungesc mult, voi incerca si eu sa contribui cu 'grauntele meu de nisip', de unde calificativul de 'coautor' (mmm ... suna bine ... as putea sa ma obisnuiesc. ;))  
Si ce-o mai fi ... Dumnezeu cu mila si Dracu' cu pacatele (de ultimul nu ma ingrijorez ca am pile. ;))

23 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Merci! O mică rectificare, eu încă n-am revenit, iar Corina este abia venită... Numai eu ştiu cât m-am chinuit s-o conving... Da' revin, nicio grija...

      Ștergere
  2. De când te aștept grăunte plin de-nțelepciune!
    Să-mi spui de-i gândul împlinit
    sau de-a rămas cumva doar vis
    Eu încă sper, chiar de-i departe
    să am un trandafir promis.
    Mă bucur să te știu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranţă, Maria. Mi-aduc aminte de promisiune (mai era o cutie de ciocolată şi dacă nu mă lasă memoria, deh anii, o sticlă de şampanie ), Aştept doar adresa! ;)

      Ștergere
  3. Corina, deşi nu am vrut să intervin acestui prim articol, se vede treaba că nu mă pot abţine. Am să punctez câteva lucruri, pornind de la constatarea - nu fără o oarecare amărăciune, cu toate că textul se vrea plin de voioşie - că Centurion a decis să se "pensioneze". Ai spus că îl ajuţi "un picut să mentină blog-ul cu plus". Depinde de tine, evident, de ceea ce oferi cititorilor săi, care veneau aici pentru ce ştiau că găsesc. E o chestiune riscantă, aş zice, dar decizia îi aparţine şi îi acord - deocamdată - creditul necesar. Blogul acesta se află pe lista mea pentru calitatea scriiturii, asta incluzând şi scrierea corectă pentru care eu militez de ceva vreme în spaţiul virtual. Ţi-ai cerut scuze pentru nefolosirea diacriticelor - culmea, ultimul meu articol strigă ajutor după ele!, dar aminteşti de tildele folosite de spanioli, semne de care aceştia nu se pot dispensa, ştim de ce, numai noi o putem face, căci, nu-i aşa, ne duce capul să facem deosebirea dintre scriere şi pronunţie. De la mine, în ceea ce priveşte acest aspect: un minus. Asta nu înseamnă că nu citesc bloguri ale căror texte sunt lipsite de semnele specifice limbii noastre.
    "Eu astept doar sa-mi maresc orizonturile, sa mai invat ceva." Dă-mi voie atunci să-ţi spun că înainte de "etc." nu punem niciodată virgulă. Centurion ştie că nu mă împiedic de o virgulă, dar acum am spus-o legându-mă de fraza ta. Propoziţia se încheie întotdeauna cu punct (eventual apoi adăugăm emoticoanele de care (nu) ne putem dispensa). Într-un comentariu, pe undeva, putem buruieni aceste aspecte ale scrierii, dar nu într-un text destinat publicului şi pe un blog care a fost atent cu detaliile - fiindcă detaliile fac diferenţa - (plusul acela de care vorbeai mai sus). Fără s-o mai lungesc în acest ton, pe care-l vei percepe răutăcios, deşi nu e, te citez şi închei: Dumnezeu cu mila şi dracu' cu păcatele. Om vedea ce-o mai fi şi ce-o mai ieşi. Baftă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonela, nu pot decat sa-ti multumesc ptr critica pe care eu o consider constructiva. Da, eu stiu cat este de apreciat Centurion, calitatea articolelor sale. Eu sunt prima care consider ca ceea ce am facut aici este riscant ... tocmai de aceea am tinut sa precizez ca sunt aici sa mai invat ceva. Si, deasemenea, merg cateodata pe principiul cum ca raul trebuie taiat de la radacina; in cazul meu, de la inceput. In ceea ce priveste diacriticele, am sa incerc sa o rezolv, deocamdata folosesc tastatura spaniola si nu ma 'ajuta' foarte mult.
      Multumesc mult, sincer, pentru invatatura si trebuie sa specific ca Centurion nu se pensioneaza, cel putin nu deocamdata.

      Ștergere
    2. Lasă "amărăciunea" sau mai bine transform-o în ciocolată amăruie; nu-i atât de tragic, încă sunt p-aici şi o să mai fiu (e drept poate mai rar). Date fiind noile condiţii, o să lipsesc câte o lună, însă cât sunt aici, o să mai scriu. Nu este chiar o "pensionare", doar o adaptare la noile evenimente.
      Oricum, îmi place să experimentez, iar dacă acest blog a luat fiinţă tocmai datorită atracţiei menţionate, continuarea existenţei lui începând de acum poate să fie considerată un alt experiment. Sper să "ţină" măcar un an, ca şi precedentul... toate au un sfârşit, dar cine ştie, va urma experimentul cu numărul trei.
      Seară faină, Antonela.

      Ștergere
  4. Ma bucura nespus,atunci cand vad,ca mai exista "fraternitate"intre rude.Probabilistic,odata cu trecerea timpului,acestea se disipa.Zicala..unde-s doi putera creste,unde-s trei,se intareste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i? Sunt rare aceste cazuri, dar exista, exista.
      Multumesc mult pentru vizita si te mai astept pe aici.

      Ștergere
    2. Ştii cum se zice, sângele e totuşi mai gros decât apa... Merci pentru vizită.
      Citez: "unde-s doi puterea creşte, unde-s trei, se întăreşte"... să înţeleg de aici că se simte lipsa unui al treilea autor... :D (interesat cumva?)

      Ștergere
  5. Corina, sunt placut impresionat de gestul tau si iti doresc multa bafta.
    Sa ne citim cu bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru incurajare si pentru vizita. Sa speram ca 'colaborarea' sa fie la inaltimea gestului.
      Un sfarsit de saptamana cat mai placut.

      Ștergere
  6. Eu cu bucurie am să vă citesc! Gestul dumneavoastră, de-a continua cu bloggingul este lăudabil şi aştept noile postări!
    Mult succes şi să ne citim sănătoase şi voioase!
    Un week-end minunat vă doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefania, multumesc mult pentru urarile de bine. Si eu ma voi bucura daca cititorii acestui blog vor pleca un pic mai binedispusi de aici.
      As prefera, totusi, sa ne tutuim - cred ca respectul se poate arata si altfel. ;)
      Un sfarsit de saptamana cat mai placut si tie!

      Ștergere
  7. Eu o să trec peste paragraful în care mă perii cu Sidol (ca pe nasturii vechilor uniforme militare, doar-doar or mai luci), păstrându-mi cuvintele laudative pentru următoarele texte pe care vei binevoi a le publica cel puţin un an de-acum încolo. După, vedem ce-om mai experimenta.
    Deocamdată mă rezum în a-ţi mulţumi şi aici (nu doar în privat) pentru acceptul de a scrie pe acest blog (ce vrei, deşi rece şi insensibil, sunt oarecum un sentimental. :D ) Aştept cu nerăbdare "textele" în care, aşa cum spuneai, îţi vei expune punctul de vedere referitor la diverse subiecte, vei strânge opinii (pe a mea cu certitudine, deşi uneori va fi contrară) şi le vei dezbate aici pe blog... Chiar sunt curios! Da, ai ghicit, să te contrazic cu argumente, dacă am... Dacă te încumeţi să intri pe terenurile minate pe care noi adeseori le străbăteam discutând, atât prin viu grai, cât şi prin intermediul tehnologiei moderne, subiecte (pseudo)filosofice şi cu precădere controversate d.p.d.v. etic/moral, s-ar putea să regret că ţi-am dat parcela ta pe acest teritoriu virtual (nu de alta dar e posibil să devii preferata cititorilor, iar textele istorice ori diversele mele elucubraţii, mai mult sau mai puţin drăceşti, să fie primite cu fluierături dezaprobatoare şi huiduieli à la stadion). Eh, riscurile încălzirii şarpelui la sân. :P (asta apropo la vechea ta poză de profil G+).
    Gata, risc să fac comentariul mai lung decât textul pe care-l referă, recte să-ţi umbresc contribuţia. Glumesc!
    Cum spuneai, (co)autor, sună fain, obişnuieşte-te... Ah, să nu uit: viel Glück und noch einmal, danke für dein Verständnis und Hilfe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danke für's Glück (voi avea nevoie ;)) aber gern geschehen :D.
      Hai ca stim deja ca modestia este singurul tau 'defect' ... dar nu cred si nici nu vreau ca cititorii sa te huiduie sau sa te uite - asta din urma, nici nu cred ca e posibil. Unii iti vor simti lipsa mai mult, altii mai putin, dar toti se vor bucura si vor continua sa savureze articolele tale mai mult sau mai putin ... sporadice ?!
      Multumesc pentru incurajari si ... oportunitate?!?
      Ein wunderschönen Samstag Abend! :)

      Ștergere
  8. Bun venit prin blogosfera Corina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Petre. Sper sa raman la fel de bine primita si pe viitor.
      O duminica frumoasa in continuare! :)

      Ștergere
  9. Blogosfera poate fi un loc magic, relaxant, unde sa te simti ca acasa cu conditia sa-i respecti legile scrise si mai ales nescrise. De fapt, depinde cam ce-ti doresti, care ti-e scopul. :D :P
    Bun venit si mult succes, Corina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Nice! Pana acum am avut privilegiul de a ma bucura de 'caldura' lui doar ca cititor si pot spune ca am fost placut impresionata, de cele mai multe ori. ;) Care mi-e scopul ... hm ... profunda, asa cum te 'stiam' si cum mi-ai fost 'descrisa'. ;)
      Multumesc mult pentru primire si pentru urari. Voi face tot ce-mi sta in putinta sa ramana un loc magic.
      O seara frumoasa si linistita in continuare! :)

      Ștergere
  10. Benvingut a la blogosfera, Corina! (sper că traducerea e corectă)
    Mult succes şi.... aştept să-ţi citesc gândurile! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Moltes gràcies, Adrian! ;) (multe multumiri)
    Vai, vai, vai ... ce lume selecta si poliglota avem aici! ;) Dar nici nu se putea altfel, cu asa o 'gazda'. Ufff, am emotii mai mari decat in primele 24 de ore ...
    Un inceput de saptamana cat mai bun si cum spune Centurion: "La buna vedere/citire!"

    RăspundețiȘtergere
  12. Normal, doar am scris acum ceva vreme am cititori serioşi. Da' nu te lăsa păcălită, Adrian a folosit "Google translate". :D
    He he he... N-am mai folosit formula asta de salut de multă vreme, de prin primul articol, "de debut", cum l-am intitulat ;) Observ (cu plăcere) că ai luat la puricat toată arhiva ;)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.