luni, 6 ianuarie 2014

Cărţi online

Biblioteca e-books gratuit
Să mai zică cineva (mă includ printre cârcotaşi) că facebook n-are uneori şi valenţe culturale. Pune un amic, sătul de prostie, o întrebare, citez din memorie: „ştie careva o adresa bună de e-books, dacă se poate free?” Parafrazând un dicton biblic aş zice: întreabă şi primeşti răspunsul. O comentatoare, bine informată, pune adresa de unde se descărcă o bibliotecă de 800 cărți electronice în română, gratis.
Ce poţi să-ţi doreşti mai mult...

Pentru că eu sunt încă puţin ocupat cu lecturarea „Der Teufel Geschenk” (Cadoul Dracului), v-aminţiţi desigur de acel memory stick, prin urmare cu mai puţină vreme de alocat scrisului, implicit blogului şi pentru că nu mă lasă inima să vă las făr’ de hrană spiritiuală, poftim o listă de lecturi să ajungă până la anu’. Aveţi istorie (inclusiv Sven Hassel), filosofie şi de la sine înţeles, beletristică. N-am apucat să parcurg întreg cuprinsul „bibliotecii”, însă îl puteţi consulta aici.

Acum, ca s-o mai lungesc, deh, tre’ s-ajung la un număr decent de cuvinte, să vă spun câteva detalii tehnice. Aşadar, fişierele au extensia .mobi, specifică readerelor, dar nerecunoscută de către PC-uri. Eu am descărcat aplicaţia Kindle for PC, de la Amazon (fără a crea cont) şi totul pare în regulă.

Revenind la descărcarea „bibliotecii”, nu e chiar moca... Vă „costă” un LIKE, TWEET sau G+ (eu am ales G) după care apare butonul de download. Faină strategie de adunat aprecieri, da’ chiar merită.

Dacă cumva nu v-ajung cele 800 de titluri (apropo, sunt 851, probabil pentru că unele conţin mai multe volume), notaţi titlul cu numărul 801: „Cioburile mele”, semnat BogDan.

Gata, m-am autodepăşit, sub 350 de cuvinte! Asta o să fie provocarea anului 2014, să reuşesc comprimarea textului până devine ceva în genul, o imagine este egală cu 1.000 de cuvinte. Imaginea traducându-se aici prin paragraf, iar suprema realizare ar fi ca acesta să fie de maxim 160 caractere (inclusiv spaţii şi semne de punctuaţie).


Sursa FOTO

26 de comentarii:

  1. Bună dimineaţa, Centurion!
    Foarte bun site-ul, Cărţi online, recomadat de tine. Timp să fie pentru citit sau mai corect este să spun, să ne facem timp de citit, cărţi sunt destule. Te felicit pentru că împărtăşeşti cu noi informaţii foarte utile şi-ţi mulţumesc mult pentru asta. Aceeaşi aplicaţie o folosesc şi eu şi sunt foarte mulţumită de ea.
    O zi minunată îţi doresc, Centurion! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Ştefania (cam trecut de dimineaţă, spre seară) :)
      Mă bucur că linkul îţi este de folos. Acum ceva vreme am căutat asiduu, dar n-am găsit ceva similar, o mulţime de siteuri care te trimiteau la alte pagini de unde downloadarea era destul de incomodă (şi desigur mult mai puţine titluri). Kindle for PC îmi pare o aplicaţie excelentă, totul e simplu şi eficient.
      Seară faină, Ştefania :)

      Ștergere
    2. Bună dimineaţa, Centurion!

      Ştiu că astăzi este una din cele mai importante zile din viaţa ta, fii binecuvântat cu multă sănătate, numai cu împliniri, satisfacţii şi numai cu fericire, în toate zilele vieţii tale ce vor fi să vină!

      La mulţi ani, Centurion!

      Ștergere
    3. Mulţumesc, Ştefania :)
      Aceleaşi urări pentru tine şi celor dragi ţie

      Ștergere
  2. Foarte buna colectia de carti. O descarc si eu in speranta ca anul asta o sa imi fac timp pentru a cititi mai mult de doua carti, cate am citit in 2013.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare că timpul este marea problemă, Ştefania remarca acelaşi lucru... Nu ne rămâne decât să încercăm se ne facem... Mai "ciupim" minute alocate altor activităţi. Cam greu, însă merită ;)

      Ștergere
  3. Îmi place recomandarea ta. Am răsfoit site-ul, lista. Am găsit nume mari, cărţi multe. E uşor de navigat, mai e mult de lucru. Să sperăm că cei care pun cărţi la dispoziţia publicului să ofere material de calitate. Nu am descărcat cărţile oferite gratis, multe din ele există în biblioteca mea, dar din curiozitate, să mă conving de conţinutul oferit, am să o fac. O idee bună în contextul în care lumea nu mai cumpără cărţi şi nu mai citeşte. :D
    Cât despre postarea ta scurtă (infernal de scurtă!), cum de-ai reuşit?! ;) Ştii că asta se caută, numai să poţi, deşi nu te văd punând o imagine, trei cuvinte et voilà! Om vedea. La cât mai multe realizări (on line)! Scurte sau lungi, cum le vrei. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am reuşit să citesc toate titlurile oferite, însă am remarcat multe nume mari. Sigur, există şi autori despre care n-am decât o vagă idee (sau chiar deloc), da' asta nu anunţă neapărat lipsa calităţii. Oricum mi-am asigurat material de studiu... Timp să fie ori mai bine zis, vorba Ştefaniei, să reuşesc să-mi fac timp.
      Infernal de scurtă? Glumeşti! Îmi împlineam dezideratul dacă aş fi reuşit să rezum totul într-un paragraf, o frază ceva mai lungă... Mai am de lucrat :))) Ahh, dar eu mă gândeam chiar să sar poza, păi ori-ori; text şi imagine, deja prea mult ;))

      Ștergere
  4. Orice loc din care poti culege carti e binevenit. Multumim pentru adresa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere! Asta e şi părerea mea, orice site de acest gen ascunde o mică comoară. Mă gândesc că, printre cele 800 de volume imposibil să nu se regăsească câteva zeci de o incontestabilă valoare.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Cu plăcere, Colecţionarule! Te-ai ales cu 800 de cărţi electronice pentru colecţia personală. Totuşi, meritul principal îi aparţine lui Silviu (blogul "Sătul de prostie"), el a pus întrebarea pe FB :)

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Hehehe... Hassel e pentru pasionaţii WW2, însă se regăsesc şi clasici ai literaturii universale.
      Ca să te convingi, verifică linkul "cuprins"din paragraful al 2-lea sau aici

      Ștergere
  7. Neata si La multi ani si in 2014, Centurion! :) Nu stiu sigur daca ne-am citit si aici, pe blogul tau in noul an. :D
    Iti multumesc pentru recomandare, ce nice din partea ta ca te gandesti si la noi. :D
    In ceea ce priveste lungimea articolului, sincer am avut un soc cand am intrat pe blog, nu mi-a venit sa cred ca poate fi atat de scurt. Culmea e ca aceste articole prind cel mai bine in blogosfera, am vazut eu ca ele sunt la moda de ani buni si sunt luate cu asalt de cititori. Chiar acest aspect as vrea sa-l abordez in urmatorul meu articol(despre blogging in 2014).
    Nici mie nu-mi displac...la altii. :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulţi ani, Nice! Presupui corect, nu ne-am "văzut" anul ăsta pe blog, nici n-aveam când, e primul text din noul an :D
      Normal să împărtăşesc cu voi noutăţile. Am dat întâmplător peste respectivul link, m-am "dus" să văd ce şi cum, am analizat fugitiv sumarul titlurilor, am observat nume "grele" din literatura universală şi mi-am zis să profit de ocazia redactării unui text "la modă". Apropo, 322 cuvinte (inclusiv titlul) ;) Mai am ceva de lucru până să ajung la îndeplinirea dezideratului "suprem" (160 de caractere, inclusiv spaţiile) :D

      Ștergere
  8. Am periat Romania Forum după cărţi electronice câteva luni la rând. Am şi eu o colecţie de vreo 700-800 de cărţi. Cred că sunt în mare parte cele din colecţia ta...
    O voi răsfoi şi eu să vad ce nu am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nici nu mă gândeam că există asemenea gratuităţi, mă refer la literatura universală. Bănuiam că cele gratuite sunt mici povestiri fără importanţă, m-am înşelat... Noroc cu Silviu, care a pus întrebarea pe FB...

      Ștergere
  9. Vad ca deja mesajele de felicitare au inceput sa apara. :D Centurion, iti doresc si eu o zi minunata si o viata plina de iubire, fericire si noroc. :) Sper ca toate dorintele tale sa se realizeze si sa ai parte doar de bucurii si voie buna, La multi ani cu sanatate! :) Petrecere frumoasa!
    Eu acum plec la serviciu si daca vei posta un articol aniversar voi reveni dupa ora 18. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Nice :)
      Aceleaşi urări ţie şi celor ce-ţi sunt aproape.
      :)) Cu scrisul mai rar de acum încolo... în noiembrie m-am "pensionat", remember? :D

      Ștergere
    2. Nu, nu imi amintesc. :( Despre ce pensionare este vorba? :soc: Esti atat de tinerel...si tu si blogul tau, deci nici nu se pune problema. :D

      Ștergere
    3. Se cheamă "memorie selectivă" ;)
      Să zicem că nu dispar, mai şterg uneori praful pe aici... pauzele lungi şi dese cheia marilor succese :D

      Ștergere
  10. Linkul pentru cele 800 carti nu mai este actual. Stie cineva de unde se pot descarca?

    RăspundețiȘtergere
  11. Intre timp am mai cautat si am gasit aici:
    http://www.fileshare.ro/4.53814630028E+12
    sunt 851 carti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci de completare, am intrat pe link, păcat că nu ni se spune ce anume conţine pachetul acela de aprox. 350 MB... :-? N-am răbdare să descarc la 50 kb/s cât zice acolo, mai cu seamă fiindcă e un fel de a lua mâta-n sac. Un sumar al cărţilor de acolo ar fi de mare folos, să ştim măcar la ce ne aşteptăm.

      Apropo, bun venit pe blog, Daniel :-h (chiar dacă pe aici se scrie din ce în ce mai rar). :-??

      Ștergere
  12. Mulţumesc, Bibliotecarule! :)

    Accesând link-ul am observat că blogul tău este la început de drum. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.