vineri, 15 ianuarie 2016

Întoarcerea fiului rătăcitor

Give up
Sau: în genunchi mă-ntorc la tine blogspot, după momentul de rătăcire în care voiam să te părăsesc pentu mult prea nejustificat lăudata platformă wordpress. Oi avea tu hibele tale – uneori tre’ să te rog frumos să reîncarc de câteva ori poza pe care vreau s-o ataşez textului, alteori ţii cu tot dinadinsul să-ţi dovedeşti atotputernicia asmuţind cerberul (captcha) la beregata amicilor care doresc să-mi lase o vorbă pe blog – însă întotdeauna mi-ai împlinit voia – m-ai lăsat să aduc „muţunachi”, să pun diverse widgeturi şi câte şi mai câte – m-ai lăsat să-mi fac damblaua, cum s-ar zice. Mulţumescu-ţi şi iertată fie-mi nerozia din momentul în care m-am gândit să te părăsesc pentru cioara papagalul de pe gard.

Vouă, celor cărora v-am vândut iluzii, îmi cer iertare. Drept grăit-a cel care a zis întâia oară că socoteala de acasă nu se pupă cu cea din târg. Nu-s masochist şi nici n-am de gând să-mi tocesc nervii sau să mă specializez în psihologie încercând (în van) să înţeleg mintea încâlcită a acelora care la beţie ori, în cel mai bun caz, după o beţie cruntă au inventat mizeria aia numită wordpress. Ca să nu ziceţi că n-aş fi avut voinţa de a mă ţine de cuvânt vă spun că am pierdut aproape întreaga zi de 13 (număr cu ghinion) ianuarie şi o parte din noaptea de paisprezece (până în jurul orei trei) încercând să mă împac cu WP... Nepotrivire de caracter, s-ar putea spune. Prin urmare, wordpress a devenit istorie, un capitol încheiat.

Când şi dacă oi mai găsi ceva de spus ne revedem aici sau, cine ştie, altundeva, cu siguranţă tot pe blogspot.


Sursa FOTO

16 comentarii:

  1. Parca ai mai incercat odata trecerea la wp.
    Uite eu am inceput tot pe blogspot dar dupa o saptamana am migrat (ca tot e acum la moda discutia despre migratie, imigratie). Am mai incercat sa ma impac cu blogspot de vreo doua ori si n-am reusit niciodata. Nici cu wordpressul gratuit n-am stat prea mult impreuna pentru ca am trecut pe domeniu propriu si host platit ... dar blogurile mele tot pe platforma wordpress sunt construite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am încercat cu blogul de şah... nu permite cod java. Lăsând deoparte amănuntul (nu e necesar în cazul unui blog personal), mai rămâne interfaţa (dashboard-ul) prea stufoasă şi pentru mine, de-a dreptul agasantă. Eu vreau să intru şi să scriu, să pun o poză, chestii simple, n-am chef să mă plimb de colo-colo până aflu cum se face.

      Acu' am zis să-i mai dau o şansă, mai mult de dragul vostru cei care aţi spus că BS pune beţe-n roate la comentarii (dacă nu eşti logat la google).

      Cum ziceam, nepotrivire de caracter. Nu-l pricep şi gata.

      Cât despre domenii şi host, atâta vreme cât nu este vorba despre un site comercial, mi se pare nejustificată cheltuiala (fie aceasta cât de insignifiantă).

      Ștergere
  2. După părerea de rău lăsată de lectura articolului 333, prezenta postare, din care reiese abandonarea ideii de a dezerta, e mai mult decât îmbucurătoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, nu era tocmai o dezertare, voiam să las colegei de blog spaţiu de afirmare. :))
      În plus, prea frumoasă era cifra aia ca să nu mă joc un pic cu subînţelesurile. ;)

      Ștergere
  3. Desi unora le poate parea de neinteles, tu ai dreptate. Asta e singura explicatie, nepotrivire de caracter.
    De ce te aprob? Pentru ca am simtit-o pe pielea mea cand am incercat sa imi deschid blog pe platforma blogger. Sau blogspot cum ii spui tu. Pur si simplu nu mi-a placut, m-a depasit, nu am inteles nimic, parca ma uitam la ceva in limba chineza. Am incercat sa-i vin de hac dar in van m-am straduit. Am realizat ca suntem incompatibili. Eu cu blospotul. Ca nu se merita. Asa ca am ramas fidela wordpressului care pare simplu, prietenos, intuitiv. :P :D :))

    Blogul e un loc unde trebuie sa-ti placa sa fii. Sa te simti confortabil, sa nu te deranjeze nimic si nimeni, sa nu te streseze nimeni si nimic. Altfel abandonezi. Rapid. Scrisul este o pasiune frumoasa, dar nu totdeauna ai starea necesara pentru creatie. Mie, google-ul si unele probleme tehnice (izvorate din nepriceperea de a manevra un domeniu propriu) mi-au taiat tot elanul, tot cheful de scris. Dar retragerea mea din blogosfera se datoreaza in principal google-ului. Dezamagirea mea a fost uriasa cand am constatat cum m-a umilit, cum mi-a taiat aripile. Cand ti se pun atatea piedici cate mi-a pus mie google-ul te gandesti serios sa-ti vezi de treaba ta.

    Daca (pana si) eu am continuat(asa, cu moralul la pamant), tu de ce n-ai face-o? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că nici nu poate exista altă explicaţie. Ţine de felul în care fiecare percepe un anume lucru. Tu spui că interfaţa platformei este simplă şi intuitivă, eu o văd încâlcită şi deloc prietenoasă cu cineva care nu prea are răbdare să caute până găseşte ce are nevoie. Dashboardul are vreo 17 item-uri, unde "Articol" alte 5, "Aspect" - 7 iar Setări - 10. Blogger are doar 11 repere în panoul de control. Dar amândoi avem dreptate, fiindcă ăsta e felul nostru de a vedea cele două platforme.
      Mie google nu mi-a creat probleme, cât despre umilinţe şi aripi tăiate nici măcar n-am idee; asta poate că sunt logat permanent.

      Cu toate că îmi place atitudinea "never give up", în cazul WP, cu tot regretul (mai cu seamă pentru voi celor care BS vă ridică obstacole în cazul comentariilor dacă nu sunteţi logaţi), a trebuit să mă împac cu idee că până şi centurionii pot să fie învinşi.

      Privitor la verbul "a continua", încă încerc să găsesc rostul acţiunii. Nu vreau să produc disconfort vizitatorilor, dar nici nu vreu să-mi bat capul cu WP. ;)

      Ștergere
  4. La noi a fost potrivire de la început, un fel de dragoste la prima vedere, un fel... Ce sa fac? Si eu sunt fidel... Wordpressului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce să zic? Nu pot decât să apreciez capacitatea ta de a înţelege ceva care pe mine mă depăşeşte... Nu reuşesc să pricep la ce-mi folosesc mai mult de 90% dintre opţiunile dashboard-ului WP, darămite să fac setările corecte - chiar dacă interfaţa este în limba română, la fel ca în BS.

      Ștergere
  5. Cel mai important sfat: trece dracului interfaţa WP în engleză - traducătorii sînt nişte cretini! ~X(

    Apoi ai răbdare cu setările. Ia-le pe rînd, verifică-le ce fac fiecare. Clear cache - Reload page. Odată ce ai setat totul aşa cum îţi place, nu e nevoie să mai intri a doua oară - poate doar dacă vrei să adaugi IP-uri/domenii/adrese mail în blacklist. În rest faci cum ţi-am arătat în screenshot.

    Dacă mă forţez un pic îţi demonstrez cum se poate afişa o tablă de şah în WP. De fapt e foarte simplu, nu e nevoie de nici un fel de javascript fiindcă totul se poate realiza din HTML. Şi ţine cont că nu am învăţat niciodată limbajul HTML, nici altceva legat de web. Da, ştiu, sînt un geniu, pe cînd tu eşti doar un biet centurion. Sau…? :-"

    Dar pentru un blog obişnuit nici nu-i nevoie de asemenea complicaţii. Doar de o minte deschisă la nou. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea mai importantă întrebare: Cum draci de amiaz fac asta? :-?? Presupun că nu merg combinaţiile Ctrl+Shift / Ctrl+Alt / Shift+Alt :P

      Privitor la setări n-aş putea spune că răbdarea se numără printre virtuţile mele atunci când se pune problema de a desluşi minţile creţe ale unora care merg pe ideea de ce simplu dacă se poate complicat. :-q

      Despre tabla de şah, am discutat la telefon, ai văzut că nu-i chiar aşa lesne, nu în WP.

      Îhî, un centurion prea bătrân ca să mai înveţe trucuri noi. (:| :D ;)

      Ștergere
    2. Păi ar tebui să fie o setare undeva în Dashboard, da' mi-e aşa de lene să caut acu' cu netu' meu… :-"

      Cu restu' se poate rezolva cu calm şi răbdare - mergi la piaţă şi ia juma' de kil dacă n-ai în dotare. :-P

      Tabal aia de şah dacă nu merge altfel o poţi face filmuleţ în flash sau avi sau orice alt tip, o pui pe iutub şi pui link-ul în articol. Cumva o ieşi, chiar dacă nu-i perfect.

      Dacă învaţă Luna chestii noi poate înveţi şi tu. ;)

      Ștergere
    3. Bine zis, ar trebui... Şi mie mi-e lene, da' din principiu, nu din vina netului. :P

      Juma' de kil? Nu mai bine iau ceva care se dă la litru? :D

      Mda, o soluţie de avarie, cârpeală, cum s-ar zice. Oricum, ar trebui să fie interactivă; şi până fac filmuleţu' (presupunând că aş şti) îmi trece chefu' de scris pe blog. X_X Uite (dacă n-ai văzut deja) cum tre' să arate: http://sahpeblog.blogspot.ro/
      Vezi că mai sunt şi în sidebar câteva widgeturi pentru rezolvare unor probleme de şah, iar astea se schimbă zilnic. Se poate în WP? :-"

      Pfff! %-( Luna are trei ani, normal ar fi să înveţe, deşi n-o prea face. :D

      Ștergere
  6. Mai bine tac, că dacă zic ceva se lipeşte. :P :))

    Păcat de vodcă, să-mi bat capu' cu şahu' acu'. Las' pe altădată. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu-s multe de zis, nepotrivire de caracter, motiv de "divorţ". :D Eu şi WP vom merge pe drumuri paralele.

      Ștergere
    2. You loser! L-) :-P :))

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.