miercuri, 16 ianuarie 2013

Călător virtual prin lume

Acum cateva zile am descoperit întâmplător magia călătoriilor virtuale pe hărţile disponibile prin Google. Spun întâmplător, pentru ca deşi cunoşteam existenţa acestui site nu l-am folosit la capacitatea sa maximă, tot ceea ce am facut a fost accesarea pentru a localiza pe hartă o anume locaţie, exact ca şi cum aş consulta o hartă clasică întinsă pe birou. Eh, bine, într-una din din zilele trecute, urmare a unei conversaţii ceva mai lungi, pe G+ cu o persoană din Canada, ne-am lansat ambii într-nu fel de joc,
nu de-a "caută şi distruge", ci mai degrabă "caută şi găseşte primul". Cum ce anume..., evident urmăream să ne căutăm reciproc locaţia şi să trimitem fotografii cu noile descoperiri, totul pornind doar de la numele localităţii de domiciliu.

Aşa am aflat despre localitatea canadiana Ashern, de fapt, la noi i s-ar spune sat, de vreo mie de locuitori, din provincia Manitoba. În acelaşi mod a aflat şi persoana respectivă despre Reşiţa, oraşul meu natal. Inutil să mai spun că am câştigat relativ uşor competiţia, dar nu graţie vreunui talent deosebit, ci mai degrabă datorită hărţii incredibil de complexe de care am beneficiat. Astfel, pe harta micuţului Ashern, spre deosebire de cea a Reşiţei, am putut efectiv călătorii la pas pe toate străzile, oprindu-mă oriunde, rotind camera de jur împrejur, lucru care pentru harta oraşului meu nu este valabil, existând doar colecţii de fotografii pentru anumite zone.

Încurajat de noua descoperire, am decis să aloc periodic timp pentru călătorii vituale prin alte părţi al lumii. Un fel de vacanţe ieftine, în locuri pe care mi-aş dori să le văd şi în viaţa reală. Prin urmare, în ultimele trei zile am fost într-o minunată călătorie prin Europa, fără stresul bagajelor, mijloacelor de transport, posibilităţilor de cazare şi altor asemenea "nimicuri" inerente în cazul unei călătorii reale.

Probabil nu v-am spus nici o noutate în legătură cu posibilităţile oferite de Google maps, dar fiind pentru prima oară când mă folosesc de mai toate facilităţile sale, n-am rezistat freneziei momentului să nu vă împărtăşesc din entuziasmul trăit "păşind" pe străzile unora dintre capitalele sau oraşele europene.

4 comentarii:

  1. Sa treci si prin Valenii de Munte!Si sa-mi spui daca ai gasit pe harta cate covrigarii avem in oras.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi poveste ca la Resita, am la dispozitie doar poze ale unor locatii, nu pot umbla hai-hui pe strazi...
      Dar fiindca tot mi-ai dat ideea, voi vizita Valenii de munte

      Ștergere
  2. Lasa harta si hai la pas prin oras :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremea asta ;) doar ma uit pe geam si-mi vine sa fug cu degetul/mouseul pe harta, departe undeva prin Tenerife, Canare sau Antile

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.