joi, 6 decembrie 2012

Sondaje, sondaje!

Citind titlul poate va dus gândul la o celebră şi longevivă emisiune a TVR-ului (dispărută între timp), totuşi ultimele sondaje date publicităţii relevă puţine surprize. Potrivit sondajelor realizate de IMAS şi CURS, nu prea rămâne loc de îndoieli asupra învingătorului respectiv învinsului la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Aşadar, USL ar obţine între 57- 60% din sufragiile electoratului, ARD este cotat cu 15-17% din preferinţele alegătorilor, iar PP-DD
ar urma să primească 15% din voturi. Rezultatele obţinute de celelalte partide sunt insignifiante.

Scorul USL-ului nu reprezintă o surpriză, cred pentru nimeni, în actualele condiţii care s-au înrăutăţit an de an. Personal mă aştept să obţină peste 60 către 65 de procente din totalul voturilor exprimate, asta în condiţiile în care, tot sondajele o spun, rata absenteismului va fi şi de această dată destul de ridicată, la vot anunţându-şi intenţia de a se prezenţa între 45-49% din totalul cetăţenilor cu drept de vot, altfel probabil procentul ar fi şi mai zdrobitor.

Procentele obţinute de partidul lui Dan Diaconescu, iarăşi nu reprezintă o mare surpriză, căci la urma urmei se pot lega de audienţa OTV-ului. Exact, la acel OTV fac referire, găselniţa care a revoluţionat conceptele unanim acceptate cam pretutindeni pe Terra, despre cum se face televiziune, şi chiar a înregistrat succese pe bandă rulantă mergând pe contrasens, unul dintre miracolele posibile doar la români.

Surpriza, cel puţin pentru mine, o reprezintă voturile ce se preconizează a fi obţinute de ARD. Refuz să cred că doar membrii de partid şi aparţinătorii acestora, (care nu-s încă înrolaţi oficial), pot aduce 15 procente din voturile exprimate. Un 1,5% aş întelege, hai, treacă-meargă şi-un 2%, chiar 5% este acceptabil, dar 15%, ori peste 20% cum am auzit voci venite din rândul alianţei, (desigur pentru propria încurajare şi autosugestionare că totul va fi bine), este peste puterea mea de înţelegere. O posibilă teorie ar fi că PDL şi-a extins atât de mult tentaculele creând o sferă atât de extinsă de interese (oneroase desigur) care acum se agită să-şi scape pielea, fiindcă conştientizează că după "cutremurul" ce va să vie (AMR 3 zile), toată şandramaua asta mafiotă, inclusiv El Comandante, Der Fuhrer, (de bună seamă intuiţi la care personaj fac aluzie), se va dărâma pe principiul dominoului. Cealaltă explicaţie, adică suspectând pornirile masochiste al populaţiei, nu poate rămâne în picioare la câte chinuri a fost supus poporul în ultimii 8 ani dar mai cu seamă în cei 4 din urmă, e imposibil să-şi mai dorească asemenea specimene de factură adeseori fascistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.