joi, 17 ianuarie 2013

În vizită

Urmare a postului Calator virtual prin lume, am primit un comentariu care mă invita să vizitez prahoveanul oraş Vălenii de Munte, evident uzând de google maps România. Aşadar, abia întors din călătoria virtuală, cu toată oboseala inerentă oricărei deplasări, fie şi de plăcere, n-am rezistant tentaţiei de a vizita locaţia de domiciliu a Adelinei, doar suntem colegi de "blogguit" sau "bloggerit" în fine, cum naiba o fi denumirea academică pentru cei care scriu pe blog. Ah, da şi mai este un motiv, anume să găsesc
măcar o covrigărie... pentru cei nedumeriţi, cititiţi comentariul Adelinei la titlul mai sus amintit.
Pentru cine nu ştie, deşi puţini vor fi fost atât de ignoranţi, este oraşul în care a trăit mai bine de 30 de ani Nicolae Iorga, acum chiar n-am de gând să mă lansez în explicaţii biografice, pentru că altul este subiectul de azi.
Impresii de călătorie, toate pozitive, cu toate că n-am găsit picior de câine purtător de covrigi în coadă. Un oraş drăguţ, situat într-o zonă pitorească, cu împrejurimi superbe şi încărcat de istorie. Necazul, la fel ca pentru celelalte oraşe mai mici de pe harta României, sunt disponibile exclusiv fotografii pentru unele locaţii, hoinăreala vituală, ca prin alte părţi fiind încă în stadiul de vis frumos pentru cei interesaţi să descopere minunăţiile patriei. Eu unul, am găsit puţine oraşe de la noi pe a căror hartă odată ce ai pus simpatica figurină galbena pe o stradă să poţi străbate întreg oraşul la pas, ba sa-ţi şi roteşti "privirea" în jurul tău. Excepţiile sunt: Bucureşti, Arad, Braşov, Constanţa, Cluj, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara, oricum parţial, veţi observa colorandu-se în albastru traseele disponibile de luat la pas, cu ajutorul fotografiilor panoramice puse cap la cap.
Ca să nu se poată spune că am plecat aiurea, mai cu seamă degeaba prin lume şi pentru a respecta tradiţia călătorului împătimit, m-am întors din virtualul meu periplul cu câteva fotografii. Nu multe, numai pentru a vă deschide apetitul şi pentru a vă induce microbul, dacă nu cumva aţi fost deja contaminaţi.









PS: Adelina, sper că îţi recunoşti locul de muncă, de unde contribui la propăşirea neamului nostru românesc. Sper că n-am greşit spitalul...

2 comentarii:

  1. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar Goagalul te-a dus binisor in spatiu dar foarte prost in timp! Unele cladiri, cum e a treia, fosta primarie, nici nu mai exista, s-a demolat si s-a construit un hipermarket, spitalul arata cu totul altfel acum, e modernizat , gara nu mai functioneaza caci nu mai trece nici un tren pe ruta asta.Dar casa lui Iorga e la fel!:))
    De covrigarii nici o urma?Dar sunt multe, nici eu nu le-am numarat.
    Iti recomand sa vizitezi orasul in realitate, e mult mai frumos si ai ce vedea.Oricum, multumesc de vizita! daca stiam ca vii te asteptam cu o tuica de Valeni...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nici o dezamagire, dimpotriva....pe langa clasica calatorie in spatiu din punctul A in B, am reusit mult ravnita calatorie in timp :))
      Stiu ca am ce vedea...am spionat putin tot pe "goagal", si nu doar orasul ci si imprejurimile
      Merci pt tuica de Valeni, chiar daca-i virtuala ;)Noroc!

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.