vineri, 22 februarie 2013

Naivitatea francezilor

Ohhh, sfântă naivitate... Mă pune pe mine inspiraţia să caut subiecte printre ultimele ştiri şi între altele ASTA m-a lăsat ca la dentist. Incredibil cât de naivi pot să fie francezii, iar pe de cealaltă parte cât de "alunecos" Ponta.

Dintre temele de discuţie abordate de premierul român la întâlnirea cu
preşedintele francez Francois Hollande, precum şi cu omologul său, referitoare la "axa Paris - Bucureşti", spirijinul României în intervenţia franceză din Mali, tema referitoare la rezolvarea problemei "invădării" Parisului, dar şi altor localităţi franceze, de ai nostri ţigani sau rromi, nu sunt lămurit cum este "politically correct", se plasează undeva la graniţa dintre naivitate fantezie şi umor.

Iată mostră de naivitate:
"Şeful guvernului de la Paris a anunţat că va susţine aderarea României în Schengen pe baza unui calendar, care se va stabili în luna martie. În schimb, noi ne angajăm să repatriem ţiganii şi să îi angajăm în fabricile de aici."

Să recapitulăm, noi ne vom repatria ţiganii şi ca să nu revină acolo de unde tocmai au fost luaţi, le asigurăm loc de muncă aici la noi, prin intermediul celor 16 manageri de top din Franţa, care au anunţat că vor investi anul acesta in România noastră. Acum, indiferent cine a venit cu ideea asta năstruşnică să nu-i zic fantasmagorică, ceva de genul basmelor fraţilor Grimm, concluzia mi se pare evidentă, anume că, premierul francez este de o naivitate cel puţin puerilă, la fel şi Ponta al nostru, dacă vede posibil acest scenariu, iar dacă nu, ceea ce este foarte probabil, atunci s-a dovedit foarte abil, primind un sprijin deloc neglijabil pentru a apropia de realitate dezideratul aderării la spaţiul Schengen, să nu mai vorbin că ne pricopsim cu "pleaşca" celor 16 investitori. Că în acest caz, se poate spune că trişează, dar asta e altă poveste (gurile rele ar spune că n-ar fi prima oară).

Oricum greu de crezut că planul celor doi premieri este realizabil. Personal, cred că în cazul în care promisele locuri de muncă chiar vor deveni realitate, nu va fi picior de ţigan pe acolo, prea s-au obişnuit ei cu aerul de pe Champs Elysees.

Pentru completa informare asupra subiectului discutat accesaţi adresele:
şi

4 comentarii:

  1. Legat de Franta. Poate dai o mana de ajutor promovand acest anunt http://www.saceleanul.tk/1/post/2013/02/dati-o-mana-de-ajutor1.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, fac tot ce pot, pe google si un articol pe blog.
      Sper din tot sufletul sa fie bine

      Ștergere
  2. Ponta minte cum respira iar cei 16 investitori francezi sunt o iluzie mult prea indepartata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asta ma gandeam si eu..., dar tot nu pricep cum de francezii astia iau probabil de buna promisiunea ca ne vom integra "migratorii".
      Si mai e ceva ce iar nu inteleg, la ce folos atata tam-tam cu schengen-ul asta? Pentru mine cetateanul, "civilul" obisnuit unde e "geschft-ul"...?

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.