miercuri, 12 decembrie 2012

Aberaţii electorale

S-a terminat balamucul numit "Alegeri Paralamentare 2012", surpriza nu este legată de numele alianţei câştigătoare ci de numărul aleşilor neamului, care credeţi ori ba, l-a depăşit pe cel al Congresului SUA, scor 588 noi, 535 ei, după cum ne spune gândul.info. Păi unde-s ăia 300 de care făcea mare caz dom' "Preş" cu aere de mare lider, ba a mai şi chemat
poporul la referendum..., eh acum aştept să iasă la TV să ceară ălor de-au ieşit pe locurile 2,3,4, graţie unei legi total absurde să renunţe la mandatul ilegitim. Da' aştept degeaba.


Surprize, deloc mici vin şi de pe urma aşa numitelor redistribuiri, conform legii, de care am făcut deja vorbire, în fapt nişte calcule zice-se matematice, dar îndoielnice şi total aberante care au trimis în fotoliul de parlamentar, printre alţii şi pe ministrul "branconier" al limbii române, pe ilustra aritmeticiană care număra voturile precum personajul cu steagurile din Caragiale, pe Flutur (nume predestinat parcă) ce ne aducea lumină de Paşti şi scria Bucovina cu oile pe imaş. Să nu-i uităm pe foştii miniştrii Blaga, Ialomiţeanu, Boagiu, MRU-unguent(78 de zile prim ministru) şi pentru ca tabloul să fie complet, "blonda lui Băse", a se citi Elena (nu din Troia, deşi a generat câteva conflicte) care acum după eşecul ARD şi implicit PDL, n-ar zice NU la o eventuală şefie a "cetăţii" PDL. Lista mandatelor, pe judeţe şi colegii, pentru cei interesţi AICI.

Oricum, staţi liniştiţi, surprizele nu se termină acum, abia ni s-a servit aperitivul. Să vedeţi când or începe meciurile Băsescu - USL, poate şi o nouă suspendare, deşi Hrebenciuc zice că nu se doreşte asta, pen'că "te ajută să ai tot timpul duşmanul în geam", apoi vor veni şi luptele fratricide pentru fotoliile de la ministere, care se pare nu ajung pentru toţi pretendenţii, cam asta înteleg eu din declaraţia lui Antonescu (liberalul, nu mareşalul :)..., n-ar strica să mai avem unul). Aşadar vom avea meniu complet, aperitiv, felul 1, 2 şi desert, iar pentru doritori vor fi cu certitudine şi "suplimente".

2 comentarii:

  1. Eu îi zic ,smardoiala si cred ca dupa sarbatori va reincepe !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta, nici nu ma astept la altceva, doar se intampla asta de 20 si ceva de ani, de ce ar fi altfel in urmatorii 2000... ;)?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.