sâmbătă, 15 decembrie 2012

Îngeri

Ieri am primit o invitaţie de aderare la comunitatea Angels, din partea lui Joe D, presupun fondatorul acelei comunităţi, cu care avusesem anterior câteva discuţii în "cercurile google", cei care aveti cont pe Google cunoasteţi deja noua modalitate de asociere pe comunităţi recent promovată pentru a oferi un plus de facilităţi faţă de clasicele "cercuri" de până mai ieri.

Fiind pasionat, între altele, de subiectele aşa-zis paranormale,
(avem noi oamenii tendinţa de a cataloga drept supranatural, minune, sau fantastic orice excede probatoriul ştiinţei actuale), am dat curs pozitiv invitaţiei şi am intrat pentru edificare pe pagina comunităţii Angels. Am găsit o sumedenie postări şi fotografii referitoare la deocamdată prezumtive entităţi imateriale, articole despre scrierea şi desenul automat, linkuri către pagini web care tratează teme de gen sau conexe. Am petrecut minute bune citind printre rânduri diverse articole, accesând linkurile, pentru ca într-un final să conchid faptul că nu m-am plictisit, nici nu m-am simţit atacat în propriile convingeri, pe scurt, interesant, merită citit, văzut, analizat, comentat, fie şi numai pentru faptul că nu trebuie negat tot ceea ce nu putem atinge, vizualiza, defini sau cataloga drept adevăr dovedit prin probe ştiinţifice indubitabile.

Nefiind un credincios veritabil (n-am călcat prin biserici din copilărie, când mă lua bunica cu ea), iar cunoştinţele de teologie le-am acumulat tocmai pentru a fi capabil de a combate la modul argumentat dogmele clericale, absurde şi detestabile în accepţiunea mea, trebuie totuşi recunosc că o vizită făcută "Îngerilor", se poate dovedi instructivă şi fascinantă, prin înşăşi informaţia prezentată (chiar neprobată de sţiinţele exacte), care are darul de a ne scoate din cealaltă forma a dogmatismului, cel laic, strict matematic, fizic,chimic, sau biologic.

Pe final, vă mărturisesc, că până şi eu, un laic convins (eretic după definiţia Inchiziţiei) şi un frenetic detractor al dogmatismului orb exprimat prin sintagma, "crede şi nu cerceta", am avut momente în care simţeam în preajmă o prezentă deşi eram singur, sau o adiere, aproape o atingere, cu toate că nu mă aflam în spaţiu deschis. Concluzia, o trage fiecare după bunul plac, după cum simte în interior, şi cu siguranţă unii o vor ţine doar pentru sine, nu de alta dar să nu pară ciudaţi ori nebuni în ochii celorlalţi. Întrebarea însă rămâne, sunt ori ba, îngeri printre noi. Apropo, dacă premierul rus (fost preşedinte) Medvedev admite nu doar existenţa undeva prin Univers a extratereştrilor (ceea ce ţine de domeniul evidenţei) ci chiar prezenta acestora printre noi, atunci de ce oare ar fi imposibilă existenţa acestor entităţi energetice, popular numite îngeri, de ce n-ar fi tocmai acestia ET-ul atât de căutat...

2 comentarii:

  1. Bine ca nu mai exista Inchizitia! Am fi fost doi pe rug.:)Paranormalul si teologia au multe in comun, nu trebuie sa ne oprim la povesti cu ingerasi si dracusori.Dar spirite malefice si ghizi astrali exista, ii simtim ades.De cele mai multe ori nu vorbim despre asta fiindca ar rade ceilalti de noi.Voi trece si eu pe la "ingerii" tai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai grija sa nu te ratacesti pe-acolo... :)) Eu m-am cam pierdut printre atata informatie fata de care sun de cele mai multe ori paralel. Da' nu se facea sa refuz invitatia lui Joe D, chiar daca softul meu intern nu prea compileaza textele, luandu-le doar ca divertisment :o

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.