miercuri, 22 mai 2013

Am cititori serioşi

Cititori seriosi pe blog
În ultimele şapte zile am citit pe trei bloguri articole având drept temă termenii căutărilor google, prin care ajung unii oaspeţi pe respectivele bloguri. Întâi fost articolul semnat
de Nice, a urmat Antonela şi apoi Adelina. Umorul care abundă în articolele anterior amintite mi-a ridicat următoarea întrebare, oare am şi eu vizitatori care prin simpla căutare pe atotştiutorul Google să poată genera asemenea articole, un fel de "best-selleruri" (mai corect în acest caz "best-readeuri"). Mânat de curiozitate, (aceea care a omorât pisica sau care îi face pe curioşi să moară mai devreme), ajutat şi de Antonela (căreia îi mulţumesc pentru "iluminare") prin comentariile la articolul citat, am descoperit minunea. Se afla în panoul de control Blogger, la vedere, chiar sub nasul meu, purtând numele sugestiv, "statistici", doar că eu până acum nu foloseam decât meniul postări, doar pe la începuturi meniurile: aspect, şablon şi setări. Booon, am găsit ceea ce căutasem, mai trebuia să văd cu ce chestionări haioase, trăsnite, mai mult sau mai puţin ciudate ori agramate ajungeau unii musafirii blogului. Eh bine, curiozitatea nu m-a omorât, dar plictiseala era pe punctul de a o face, noroc cu cele două-trei excepţii de la regulă. În paranteză fie spus, ulterior am găsit "căutările" care mi-au generat trafic prin Google şi pe histats.com, gostats.ro şi statcounter.com (primul având după părerea mea cea mai completă statistică, iar al doilea cam tot aşa).

Dar să nu prelungesc suspansul, poftiţi de citiţi ce caută unii dintre aceia care mai intră pe aici. În general, plictiseală (mare), punct ochit, punct lovit pentru mai toţi cei aduşi de Google, căci găsesc în mare ceea ce căutau.

Dacă este să mă iau după statistici se pare că blogul este invadat de iubitorii de şah şi vin, dar şi de îndrăgostiţii condeiului, interesaţi de istoria şi redactarea scrisorilor (tematica acestora nu pot decât s-o presupun). De asemenea, mai sunt pasionaţii de fotografie, (deşi n-am nicio poză doar un articol despre), grafică 3D şi istorie. Ăştia au nimerit adresa, cât de cât tastând în google search cuvinte precum:
  • saituri unde se poate juca sah cu parteneri umani, sah online, sah mai multe nivele, sah pe calculator pe niveluri de performanta, viata ca un joc de sah
  • asocierea vinurilor cu mancarea, asocierea mancarurilor cu vinul, asociere vinuri cu diferite mancaruri de peste, clasificarea vinurilor, cum se clasifica vinurile?, vinuri speciale imagini
  • istoria scrisorilor, istoria scrisorii, istoricul scrisorii, cum a aparut din antichitate pana azi scrisoarea referat, scrisoare conceputa, reguli de compunere a scrisorilor, limbajul folosit intr-o scrisoare, raspuns la scrisoarea lui victor hugo catre adele foucher
  • arta fotografiei, arta fotografica pledoarie, fotografia alb negru
  • soft pentru grafice 2013, alternativa autocad gratuita, societatea daz 3d
  • widgeturi pentru blog, widget-uri pentru blogspot
  • operatiunea seelowe-leul de mare, planul leul de mare

Acum apar glumeţii, care nimereau cuvintele cheie pentru căutare precum "nuca-n perete". Totuşi nu-s tocmai atât de „vesele” cum mă aşteptam, nici pe departe atât de tăsnite ca acelea din cele trei articole care m-au inspirat. Minunaţi-vă!
  • sinucidere prin gazare - recomand Zyklon B.
  • napoleon a spus treci, frumusete treci .... ca si gloria mariei tale - nu-mi este clar, măriei (de la măreţie) sau mariei (de la Maria), câtă confuzie naşte lipsa unei "căciuliţe" pe "a".
  • speranta moare ultima dar a mea s-a sinucis - se prea poate să fii recurs la recomandarea de la primul punct.
  • imagini cu mesaje speranta moare ultima - aş vrea să pot să-mi imaginez.
  • speranta moare ultima germana - Die Hoffnung stirbt zuletzt; sper că ţi-am fost de ajutor, deşi translator are şi Goagălu'...
  • continua sau incepe gindul - păi nu prima dată trebuie să înceapă şi abia apoi vedem dacă continuă... trec peste "î" în loc de "â", din generozitate, da' ştiu pe cineva care n-ar fi trecut.
  • pana si ultimul prost poate fi mai - mai cum?
  • vrea azi in - cine vrea şi unde... eu aş vrea in Caraibe, sau măcar Baleare, tu?

Conluzionând, nu numai că am blog cuminte şi serios, am şi cititori cu preocupări extrem de serioase, până şi micile "perle" trădează un spirit elevat. Mă mândresc cu voi.


Sursa foto

16 comentarii:

  1. Vezi ce ţi-am făcut? Te-am transformat în săpător după comori amuzante. Adevărul este că majoritatea căutătorilor care ajung pe blogul tău sunt serioşi. Cei care vor să se sinucidă prin gazare şi cărora li s-a sinucis totodată speranţa nu s-au putut hotărî, dacă să-şi continue sau să-şi înceapă gândul cu propria asasinare. Până şi ultimul prost poate fi mai prost decât tine, aşadar, viaţa are rost, merge înainte!! Nu te sinucide!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prea serioşi :))) Da' sunt mândru de ei, mai cu seamă de comentatori ;)
      Prin urmare luăm în serios zicerea lui Napoleon (referitoare la cei pe care îi stima f. puţin spre deloc), considerându-ne întotdeauna, nu ultimii, ci penultimii dintre oameni :D
      Acum dacă am aflat "magia" poate înlocuiesc pasajul de încheiere a oricărui articol cu un "citat celebru" via google search :))

      Ștergere
  2. Eu am avut un articol despre cea mai veche meserie din lume. Cuvintele alea magice, chiar si in ziua de azi imi aduc zeci de vizitatori :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi cine găseste articolul acela chiar a sţiut ce vrea, desigur totul în scopul cunoaşterii... autodidacţi cititori ai şi tu :D

      Ștergere
  3. Ala cu speraanta moare ultima a cautat serios :)))) voia si imagini =))). Mi-e rau din nimic! Hai ca m-ai inseninat ziua cu postarea asta. Ma mai uit si eu din cand in cand pe la mine. Aterizeaza unii cu niste cautari de ma doare mintea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dorea şi imagini cu speranţa muribundă...macabre căutări au unii. Pe mine m-a distrat acela care voia neapărat să afle cu se spune în limba germană... bine şi cel care îşi continua gândul chiar înainte să-l înceapă... Vorba Adelinei din articolul citat, "mare e grădina" :))

      Ștergere
  4. Tu le-ai dat abonamente alora de la Academia Romana? sau ai luat tu eruditii si mi-ai lasat mie pe toti cazutii la bac si externatii de la Balaceanca?:))deja simt nevoia sa ma imbrac mai sobru si sa fac reverente can intru la tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reverenţe fac şi eu mai ales comentatorilor :)) desigur, cum ziceam, de cititori sunt mândru. Abonamente mă gândesc să fac pentru aceia care vor "specialităţi", păi dacă tot mă apuc să le fac pe plac scriindu-le în germană, despre speranţă şimetode de sinucidere măcar să-mi nu-mi fie efortul în van şi nici să nu decad degeaba în ochii acelora care au preferinţe mai conservatoare ;))

      Ștergere
  5. Dar stii ca n-ai deloc gusturi rele? Caraibe, Baleare? Imi place cum gandesti si eu ador insulele, mai ales cele exotice, coraligene. Dar nici cele vulcanice nu-mi sunt indiferente. :P In vara asta trebuia sa ajung in cea mai mare insula a Croatiei... :((
    Ce pot spune, ai dat lovitura, jos palaria, domnule. :D Nu stiu cati elevi sunt in Romania, dar daca macar jumatate din ei intra la tine sa caute reguli despre compunerea scrisorilor(subiect nelipsit la teze si examene) om te-ai facut. :)) Poti sa-ti monetizezi cu incredere blogul la ditamai traficul. :)) :P :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbind despre insule nu zic ba nici unei vacanţe în Canare sau Hawaii (tot de origine vulcanică, dar e cam departe, şi unte cum acest cuvânr mi-aduce aminte de melodia semnată Holograf :D). Bine, acu' să nu par prea pretenţios, mă mulţumesc şi cu Adriatica din jurul insulelor care ţin de Croaţia ;) :P
      Poate ar ajunge numai 1/4 din numărul elevilor, problema este că articolul pe care-l vor găsi este mai degrabă o istorie a scrisorii, apar desigur şi nişte reguli de elaborare, da' nu-s prea sigur că asta le cere programa scolară, da' cine ştie, poate primesc notă mare pentru inventivitate şi adaptarea subiectului. :)))
      Ha ha :)) monetizare zici!? Blogul ăsta, ca şi al tău este creat din pură pasiune, când se va stinge motivaţia (ia asta cu siguranţă se va întâmpla cândva) va dispărea sau va rămâne în paragină, că nu cred că mă lasă inima să-l şterg ;)

      Ștergere
  6. I-am zis și Antonelei, dacă scriu și eu un articol de ăsta, o să râzi cu lacrimi, dragul meu prieten. Nu-ți imaginezi ce bolnavi sunt oamenii! Și vorba aia, am un blog foarte, foarte serios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da... încerc să-mi imaginez cam ce pot căuta "tipurile utilizatorilor facebook" despre care scriai tu (între noi fie vorba posedat de o energie creatoare "divină", ori mai degrabă malefică) într-un articol recent.
      Evident, blogul tău este aproape mediu academic online, frecventat şi comentat în proporţie de 96,69% de elite, printre care (iertate fie-mi aroganţa şi lipsa de modestie), cu onoare mă număr. ;) :D :P

      Ștergere
  7. Pe acolo la asocierea vinului cu mancarea probabil ca sunt si eu ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu mă aş aşteptam să lipseşti tocmai tu ;) Probabil că nici Răzvan (RaSto), colegul de la http://vin2.ro, nu a lipsit de la acest "rendez-vous cultural" :)))
      Apropo, voi doi aveţi pe blogul vostru o compeţie aflată sub semnul "care scrie articolul cel mai apetisant d.p.d.v. gustativ şi olfactiv"? Ti-am zis eu (şi Radu) într-un comentariul că vă boicotăm siteul dacă nu puneţi şi voi acolo un widget care să ne permită şi nouă să gustăm (de fapt să ne îndopăm) şi degustăm (bem) chestiile alea despre care scrieţi voi. ;) :D :P :))

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. :)) Printre care? Ahh, gata, am priceput... n-am nimic despre turism si nici despre Bulgaria. ;) :))

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.