duminică, 29 septembrie 2013

Top 5 – chestii enervante în online

Top five negative
E duminică, în teorie ar trebui să fie o zi mai deosebită, de relaxare, de pregătire pentru noua săptămână care stă să înceapă. Cu toate astea, în loc de motive reconfortante, afară plouă şi eu stau pe net şi mă lovesc virtual de tot felul de chestii teribil de enervante. În atari condiţii, scrie pe blog... dacă poţi! Mă gândeam la un subiect istoric, Mata Hari, Nero sau rechinul văzduhului, celebrul Ju-87, Stuka - prescurtarea de la STUrzKAampfflugzeug (avion de asalt în picaj). Bun, numai că pentru asta mai ai nevoie şi de dispoziţie,
iar eu n-am, de fapt, am... doar că este una deloc favorabilă dezideratului anterior amintit.

Am citit mai demult pe un blog câteva sugestii pentru asemenea momente, când fie n-ai inspiraţie, timp pentru documentare, chef sau dispoziţia necesară elaborării unui articol ceva mai pretenţios. Cap de afiş erau listele: top lucruri care îţi plac ori ba, zece lucruri pe care să le faci sau nu, 5 motive pentru… sau de… Asta pentru că, (se zice) oamenii adoră listele. Perfect, dacă nu mă pot concentra pe lucruri serioase şi dacă tot sunt cu capsa pusă, atunci despre asta să scriu. Aşadar, TOP FIVE, cele mai enervante chestii pe care le-am întâlnit navigând prin vastul ocean virtual numit internet. Desigur, aş putea lesne ajunge la „top ten”, însă tocmai spuneam că n-am dispoziţia pentru un articol foarte bine fundamentat. Specific însă, de la bun început că, nu mă pot decide care dintre cele cinci subiecte des (prea frecvent) întâlnite, mă enervează la maxim (cred că toate sunt cam la acelaşi nivel), deci ordinea este aleatorie.

Cum trebuie să sparg gheaţa, primul subiect care-mi vine în minte (probabil ultimul subiect de care m-am lovit azi) este acela abordat de militanţii anti fumat. În principiu, fiecare e liber să militeze pentru ce vrea el, dar nu trebuie să mă bată pe mine la cap cu chestii de genul: fumatul ucide, tutunul nu e bun la aia şi la cealaltă. Da, ştiu că ţigările nu sunt cele mai sănătoase produse inventate de mintea omului, însă dă-mi voie să decid eu, când şi dacă mă las de fumat. Ah, şi nu-mi băga motive de genul că mă îmbolnăvesc şi mor mai repede. Citeam undeva, demult, că la fiecare ţigară fumată piezi şapte minute din viaţă... so what? Poate că nu ţin cu tot dinadinsul să ajung la 80 de ani. Da, mai este şi costul spitalizării, un alt motiv invocat; cică, societatea este practic obligată să-mi suporte financiar acest viciu, decontând aceste cheltuieli. Serios? Poate că având în vedere taxele pe care le plătesc statului lună de lună (undeva în jurul sumei salariului minim), vreau să trăiesc cu impresia că nu dau aceşti bani fără vreun folos ulterior.

Da, mă enervează teribil şi indivizii ăia care duc adevărate cruciade pentru impunerea unui stil de viaţă aşa-zis sănătos, recte vegetarian. Pentru un plus de impact asupra publicului (care eventual este dispus să le asculte balivernele) întotdeauna este inclusă şi tema creşterii animalelor în complexe avicole sau zootehnice (evident, după tehnologii total inumane) şi desigur modalitatea absolut barbară prin care aceste animăluţe, fără vreo vină, (înaripate sau patrupede) ajung pe masa noastră, desigur, a acelora dintre noi care încă n-am renunţat în a ne comporta precum omul preistoric, îngurgitând carne (de provenienţă diversă). Se cheamă HRANĂ şi este la fel de comestibilă precum legumele (unele dintre ele), ba chiar „fac casă bună” împreună. Personal, fără ironie (mă rog, nu prea multă), le-aş recomanda ăstora să arunce o privire fugară, asupra anatomiei umane sau de ce nu, (vorba unui clasic în viaţă), "să se ducă dreacu la muncă sau să citească câteva almanahe". Vor constata, poate cu uimire, că întreg sistemul digestiv al omului este diferit de acela al animalelor erbivore (desigur şi carnivore), începând cu dentiţia şi lungimea intestinului subţire; d-aia s-a inventat termenul de omnivor (referitor la oameni şi alte animale).

Călătorind prin spaţiul virtual dai peste sumedenie de pagini care îţi prezintă cu emfază diverse modalităţi pe care urmându-le îţi vei pune în ordine toate problemele financiare. Nu zic, educaţia financiară are rostul ei, bine determinat, însă de aici şi până la înşiruirea a 10, 15, 30 ori 50 de „sfaturi” inepte, e cale lungă şi greu îţi poţi reţine o scurtă trecere în revistă a sfinţilor ori a unor părţi anotomice cu referire la autorul „lecţiei”. Ca să nu fiu acuzat că vorbesc aiurea hai să vă dau câteva citate despre cum rezolvaţi spinoasa problemă a datoriilor:
  1. Alege atitudinea corectă. Nu lăsa gândurile negative să pună stăpânire pe mintea ta. Gândeşte pozitiv.
  2. Cumpără lucruri mai ieftine şi vindele (aşa stă scris în original, nu mi-am permis să modific; dacă se referă la altceva decât verbul "a vinde") pe ocazii.ro sau pe alte site-uri
  3. Dacă ai aparat foto, mergi şi fă poze artistice şi apoi vindele pe ShutterStock.com
  4. Participă la fel de fel de concursuri. Nu se ştie niciodată când apare norocul şi câştigi o sumă de bani.
  5. Dacă ai datorii prea mari apelează la o refinanţare. Dobânzile la acestea pot fi mai mici decât cele pe care le ai acum.
  6. Renunţă la vacanţe şi la petreceri scumpe. Încearcă să stai acasă şi să te distrezi cu cât mai puţini bani posibili.
  7. Găseşte un al doilea sau un al treilea loc de muncă.  Orice venit suplimentar te ajută să îţi plăteşti datoria mai repede.
  8. Încearcă să foloseşti bani cash. Nu mai folosi cardul deoarece la orice tranzacţie vei pierde o anumită sumă de bani. Renunţă la carduri pentru o perioadă!
  9. Realizează-ţi un blog personal şi încearcă să faci bani din acesta. Dacă te implici suficient de mult ajungi să faci destul de mulţi bani din reclame sau din vânzări afiliate.
  10. Utilizează un calculator atunci când îţi faci cumpărături astfel încât să știi când ai atins limita. În acest fel nu există surprize atunci când vei ajunge la casa de marcat.
Sunt vreo 41 de asemenea reguli aberante care chiar şi pentru un posesor de IQ specific unui ficus tot inepţii se cheamă. Ajung zece pentru a-mi argumenta părerea şi desigur “capsa pusă” de după simpla lectură a lor. Aproape nu-mi vine să cred că am ajuns la finalul respectivului articol (denotă şi un pic de masochism din partea-mi).

Dacă tot suntem la capitolul financiar, încă ceva care mă enervează la culme. Afacerile online! Wow! Desigur, există, ba chiar multe asemenea afaceri şi de la sine înţeles, au succes. Dar nu despre acestea este vorba. Am o problemă cu acele pagini care vin, la fel ca precedentele, cu nişte “sfaturi” de o inepţie feroce, garantând succesul online pentru oricare neavenit în domeniu, pe principiul, deschizi afacerea vituală şi te uiţi cum îţi intră banii pe card. Fel de fel de asocieri, afilieri, sms-uri, draci de amiază şi alte terminologii cât mai docte cu puţinţă, de ţi se înnoadă limba în gură pronunţându-le, dar mai cu seamă mintea încercând să prinzi logica. Evident, nu ţi se spune nimic concret, întreaga dizertaţie nu este altceva decât un amalgam de cuvinte aranjate (voit parcă) astfel încât să nu aibă nicio o noimă. Începi lectura, curios, puţin nedumerit, poate, însă la final nu eşti doar total nedumerit şi dezamăgit pentru minutele pierdute în van, ci eşti… aţi ghicit, cu capsa pusă.

Am ajuns la punctul cinci al acestui TOP FIVE. Cum spuneam ordinea este aleatorie, la fel de bine puteam trece paginile cu tentă religioasă pe primul loc. Nu mă refer la acele pagini declarate astfel, de pildă, pagina Patriarhiei sau altele asemenea, pe acestea le observ din start, după numele lor şi le ocolesc fără să dau click. Zic însă, de obiceiul unora de a insista în a-şi arăta public şi ostentativ evlavia, agăţându-şi pe sidebar versete, scoase de dracu’ ştie unde, terminate invariabil cu: 6:25, 7:10 etc., (reprezentând poate ora la care mintea cuiva le-a debitat). Desigur, recunosc dreptul fiecăruia la credinţă, indiferent care ar fi ea, însă totuşi, nu pricep de ce trebuie să-mi fie mie agresată privirea. Pune nene, un semn, (avertismentul ăla care apare pe siteurile 18+) ceva prin care să-mi dai de ştire în vreun fel să nu intru pe la tine ca să citesc aberaţii după care, pronunţata lipsă a credinţei din zilele nostre a condus spre societatea imperfectă în care (recunosc) trăim. Păi ce facem, ajungem (precum mai peste tot, în minunată Românie) să dăm la tot pasul de birturi şi biserici... Măcar în viaţa reală, ştiu să ocolesc respectivele construcţii, prima după mirosul de alcool ordinar care răzbade din interior, cea de-a doua după aspect şi evident după semnul crucii pe care şi-l fac unii trecători prin dreptul impunătorului edificiu. Parcă, din ce ştiu eu, chestia asta ar trebui să fie ceva intim, câtuşi de puţin un ceva cu care să te baţi cu cărămida-n piept, făcând o propagandă de-a dreptul deşănţată. Am priceput, voi sunteţi din ăia care încă cred în basme, corect, nu vă opreşte nimeni, dar faceţi-o dracu' unde nu nu văd eu, că iar m-apucă dracii.

Cândva, mă gândesc să fac un top cinci din „real life”, trebuie doar să aştept ziua potrivită, de preferinţă una asemeni celei de azi.


Sursa FOTO

26 de comentarii:

  1. Da' ce lecturi vaste ai matale! ca eu n-am intalnit nici lupta anti-fumat nici afaceri online. De-aia citesc numai blogurile "consacrate" , sa n-am surprize si sa nu ma agaseze nimic ca ma agaseaza destul viata reala. Dar o sa ma gandesc si eu mai bine ce ma enerveaza cel mai tare in spatiul virtual.Aa, stiu: spamurile! Am la Vuittoane si la Gucci cat sa ajunga la trei generatii!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' cum, incerc să-mi lărgesc orizontul, de obicei însă, reusesc doar să mi-l intunec. Ahhh, şi cum spuneam, ar mai fi câteva la care m-apuca dracii, de exemplu, mor de dragul articolelor după modelul sms-urilor de tip vechi, cel mult 160 de caractere.
      Apropo, gata "academia", te-ai intors acasa şi eşti de gardă pe barzodrom sau iar se ţine o sindrofie la care evident nu participi şi te-ai refugiat în camera, unde zgomot fiind nu poti să dormi şi citeţti bloguri la 2 noaptea :))

      Ștergere
  2. Oare de ce cei cu sfaturile despre educatia financiara nu descriu cu exemple concrete (ce pot fi dovedite) ce culmi ale succesului au atins personal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce draq de sfaturi concrete, atât timp cât nu-i capabil să scrie ca tot omu' cu minim 4 clase, vindeliniuţăle (da' nah mai are şi 4 ani de ASE) D-aia este România aşa cum este, dacă nici să scriem nu mai suntem capabili, atunci la chestii mai elevate să ne mai aşteptăm :)

      Ștergere
  3. A, nu, există de toate pe lumea asta. Și dacă s-ar rezuma doar la astea cinci, ar fi chiar bine, dar din păcate nu e așa.
    Sunt unii care te vindecă de boli, îți ghicesc viitorul, îți fac plinul la mașină și tot felul de astfel de cretinătăți, toate prin intermediul unui click. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Am spus din start că mă rezum doar la cinci, puteau să fie la fel de bine 10, ba chiar 100, dar nu-s chiar atât de masochist :)))
      Pfuai! De tratamente minune şi ghicit în bobi, nu prea sunt interesat, însă plinul la maşină... n-ai lăsat şi tu un link, egoistule :))))

      Ștergere
  4. Nu ne rămâne decât să navigăm printre aceste articole, şi să fim atenţi să nu eşuăm! Să ne ferim de bancurile de bloguri ce vor să te atragă cu aşa ceva! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate să ne ferim, însă unele par inteligent cel puţin după titlu... vorba aia: "afară-i vopsit gardul..." :D

      Ștergere
  5. Cred ca astea enerveaza pe oricine cu mintea limpede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil, însă unele au un trafic îngrijorător de mare... oare, chiar începe lume să se tâmpească, s-o ia la vale ireversibil...

      Ștergere
  6. Urata zi ai mai avut, Centurion Invictus, dar bine c-a trecut. Sper ca astazi te simsti mai "in vena" :D. Inspiratie multa si liniste in suflet iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ohhh, nu, nici pe departe, la câte mi-au trecut prin faţa ochilor am acumulat oarece imunitate... uneori, mi se mai pune capsa :)

      Ștergere
  7. Conteaza si stilul de viata, dar longevitatea este ereditara. Ce-i scris in codul genetic aia se intampla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşadar, încă nu mă las de fumat :)) Acum, serios, chiar n-aş vrea să ajung la 80 de ani... şi aşa sunt deja destul de plictisit... :D

      Ștergere
  8. Te declar oficial prietenul meu. Fumez, nu-mi plac vegetalele dacă n-au scurmat sau n-au râmat, nu-mi pasă daca-s un om bogat sau sărac, nu bat mătănii între un înger și-un drac, mișcare fac prea puțin,, nu vreau să mă emancipez, nici să mă auto-finanțez.Te aplaud, te aprob, te susțin și mă-nclin! !
    De fapt eu nu am vrut să-ți vorbesc despre mine, am trecut să-ți urez o săptămână frumoasă, în care să ai numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru susţinerea "cauzei", începusem să mă alarmez pentru faptul că sunt unicul ignorant într-ale traiului sănătos :))
      La fel şi ţie, Maria! O săptămână minunată :)

      Ștergere
  9. Neata, Centurion! :D Nu am putut sa-ti spun buna seara pentru ca azi nu a fost deloc o zi buna pentru mine. Sunt bolnava la propriu si la figurat, in timp ce mesteresc la al meu blog sorb cu nesat din cestile de ceai si iau paracetamol. :P
    Da, interesanta remarca Adelinei, dar stii ca bati online-ul in lung si-n lat?! Eu nu prea am intrat pe site-urile care promoveaza ce zici tu, insa, ma tot lovesc de cele cu articole motivationale si inspirationale. Ele ma enerveaza pe mine cel mai tare.

    O seara excelenta iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaţa!
      Asta nu-i o veste plăcută! :((( Probabil, răceala este din cauza schimbării bruşte de temperatură. Am observat că ai ceva probleme (sper mărunte) cu blogul. Oricum este mult mai puţin important în raport cu sănătatea ta.
      Eu am fost răcit în vară (ca de obicei), acelaşi tratament: paracetamol şi ceai. În plus aspirină tamponată.
      Da, am momente când rătăcesc aiurea pe fel de fel de pagini web... Curiozitatea ;) Uneori nu-i tocmai o idee fericită, dar tot aşa am descoperit destule bloguri interesante.

      Însănătoşire grabnică, Nice! Mâine la ora asta să fie totul Ok (cu tine, blogul poate să aştepte) ;)

      Ștergere
    2. Multumesc mult de gandul bun, Centurion. :) Blogul sta mai bine, l-am dus ieri la doctor, eu insa mai am pana la vindecarea totala.
      Din pacate eu nu pot trai linistita cand blogul nu merge. Sunt bolnava. Au fost clipe groaznice, cand si la serviciu tot la el ma gandeam...
      Asa e cand esti pe domeniu. Nu stiu daca ai aflat ca am fost si eu o perioada pe wordpressul gratuit. Atunci site-ul se numea niceeynice. :)) Au fost momente incredibil de frumoase. Si 2011 a fost super. Chiar si 2012...

      Ștergere
    3. Nu ştiam de blogul de pe wordpress, o să intru pe el... de curiozitate :)) N-aveai cumva şi pe blogspot? Poate confund eu, se poate să fi dat tocmai de acesta de pe wordpress...
      Încă o dată, multă sănătate, Nice. Sper să te simţi mai bine până spre seară, m-ai făcut curios cu statusul de pe FB, referitor la articolul memorabil ;)
      Seară faină şi însănătoşire rapidă, Nice!

      Ștergere
    4. Pe blogspot nu, ca nu am inteles niciodata partea cu administrarea. :)) Am publicat articolul memorabil... :))
      Ma simt ceva mai bine, merci mult, am baut multe ceaiuri si am luat multe pastile. Acum sunt bolnava din alt motiv: Steaua.

      Ștergere
    5. Aoleo!!! Nu-mi aduce aminte! PATRU... nu, este peste limita de rezistenţă a psihicului meu (şi aşa afectat de vremea de afară) :(((
      Acum trec pe la tine, tocmai am pus şi eu articol în ton cu atmosfera ;)
      Ceaiurile fac minuni! Desigur, nu trebuie ignorat paracetamolul şi aspirina tamponată.
      Să te faci bine 100% până dimineaţă :)

      Ștergere
  10. Mare-i şi vastă, gradina internetului. Tot felul de bazaconii găseşti în ea. Într-o vreme cutreieram şi eu internetul, însă, m-am vindecat. Adevărul e că nici timpul nu-mi permite.
    Pe mine ce mă nemulţumeşte şi mă irită foarte tare în lumea asta virtuală, este aroganţa cronică a unora şi mail-urile jignitoare şi anonime sau cu nume fictive, ce-mi bombardează mail-ul, la care bineînţeles că nu răspund, dar crede-mă mă îngrozesc! Nici nu mi-am putut imagina vreodată că pot exista asemenea specimene. Eu n-am jignit în viaţa mea pe nimeni.
    În rest, ce nu-mi place ocolesc şi nu-mi pierd timpul atât de preţios.
    Ai o seară minunată, Centurion şi-o săptămână rodnică! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai dreptate, mare-i grădina şi mulţi sar gardul când poarta e larg deschisă... :)
    Îmi pare rău să aud asta... eu n-am primit mail-uri de genul acesta (de fapt puţină lume îmi cunoaşte adresa), nici măcar comentarii răutăcioase n-au existat (desigur, nici nu intră multă lume pe aici, iar cei care o fac nu sunt genul pomenit de tine).

    Seară faină şi o săptămână plină de împliniri, Ştefania ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, primesc aceste mail-uri răutăcioase sub formă de comentarii la postări. Mă întristez foarte tare când le citesc şi văd că îmi sunt adresate direct mie, chiar cu nume. De curând, am primit două de la aceeaşi persoană, ştiu asta pentru că pe wordpress apare IP-ul, apare adresa de e-mail. Nu a completat adresa URL, doar că şi-a shimbat username-ul. Era clar că nu cunoaştea meniul wordpress-ului şi de atunci pe acest user l-am trecut în spam, iar acolo vin nenumărate, pentru care nu-mi mai consum energia să le citesc. Cert este că atunci, pentru prima dată am intenţionat să-mi închid blogul, apoi am revenit asupra deciziei mele, pentru că nu merită să-i dau satisfacţie.
      Îmi cer scuze, Centurion, că am vorbit puţin despre problemele cu care mă confrunt. Sper să nu te superi!
      Ai o seară minunată, Centurion! :)

      Ștergere
    2. Nicio problemă, nu-ţi face griji. De ce să mă supăr, doar de asta s-au inventat blogurile, să ajute oamenii să comunice. Cum îţi spuneam, îmi pare rău că tocmai tu te-ai pricopsit pe blog cu specimene de genul acela... Ai dreptate, singurul antidot este să ignori, adică direct în spam :) ce altceva ai putea face; oameni şi oameni, mai corect neoameni.
      O seară plăcută şi ţie, Ştefania :)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.