vineri, 27 septembrie 2013

Widgeturi pentru reţele de socializare – Twitter

Widget Twitter
Ieri am vorbit despre GOOGLE, azi a venit rândul reţelei TWITTER. Aşadar, câteva „şmecherii” ştiute de toată lumea, mai puţin de novicii care abia şi-au deschis blog. Aici mă includ şi eu, dat fiind faptul că n-a trecut nicio săptămână de când am aflat despre aceste proceduri.

Găsiţi butoanele Twitter clasice la
adresa: https://twitter.com/about/resources/buttons. Acum, pentru aceia care sunteţi mai comozi fac şi o sumară trecere în revistă, prezentându-vă codul pentru cele mai utilizate două butoane.

Butonul tweet, pentru distribuirea unei legături are următorul cod:
<a href="https://twitter.com/share" class="twitter-share-button" data-url="http://ubereuch.blogspot.com" data-via="LucciMarioR" data-lang="ro">Tweet</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');</script>

N.B.: Evident, pentru funcţionarea corectă trebuie înlocuit numele utilizatorului (în acest exemplu, al meu) scris cu roşu cu propriul nume.

În final, dacă totul este în regulă ar trebui să vă apară în sidebarul blogului ceva de genul:

Butonul follow se poate personaliza astfel încât să afişeze numărul urmăritorilor. În mod implicit această cifră nu este afişată. Codul pentru afişarea acestui buton este:
<a href="https://twitter.com/LucciMarioR" class="twitter-follow-button" data-show-count="false" data-lang="ro">Urmăreşte pe @LucciMarioR</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');</script>

N.B.: Observaţia referitoare la numele utilizatorului rămâne valabilă (deci, înlocuiţi "LucciMarioR" cu propriul nume).
Pentru afişasea numărului de urmăritori înlocuiţi condiţia "false" (scrisă îngoşat cu roşu) cu "true".

Rezultatul codului îl veţi vedea sub forma:
sau dacă aţi schimbat false în true, butonul va arăta astfel:

În cazul în care nu sunteţi întru totul satisfăcuţi de aceste butoane, puteţi apeala la widgetul twitter. Întraţi în profil, apoi în setări, iar de acolo configuraţi cum doriţi widgetul. O configurare, hai să-i spunem standard ar avea următoarea înfăţişare:

Acum, dacă încă nu sunteţi pe deplin mulţumiţi, mai există câteva surse de unde puteţi prelua butoane twitter ceva mai speciale. Accesaţi pagina: http://www.twitterbuttons.net/ de unde vă alegeţi imaginea preferată pentru butonul follow (trebuie doar să completaţi nume profilului).

Dacă sunteţi curioşi iată câteva exemple:
sau
sau

Încă sunteţi nemulţumiţi? Mai există şi adresa asta: http://www.twitter-buttons.com/ unde găşiţi alte chestii simpatice. Pentru exemplificare, mai jos sunt nişte butoane de pe acest site.

Free Twitter Buttons
sau
Free Twitter Buttons
sau
Free Twitter Buttons

Presupun că mai sunt multe alte pagini web care oferă un asemenea conţinut. Eu doar pe acestea două le-am găsit la repezeală. Dacă cumva ştiţi voi alte adrese lăsaţi-le în comentariu (să se bucure şi alţii de ele, nu fiţi egoişti).

Gata, am analizat şi widgeturile marca Twitter, mâine sau când se nimereşte vă spun câte ceva despre Facebook.


12 comentarii:

  1. Neata, Centurion, am vrut sa-ti las un comment mai devreme, de la PC, dar am constatat cu uimire ca nu mai pot scrie. Totul merge bine pe calculator, mai putin acest lucru, nu ma lasa sa tastez. Pot insera insa emoticoane(cele de la mine de pe blog). De asemenea nu pot folosit tasta backspace. Sa se fi stricat tastatura?
    Acum am trecut pe laptop si iti pot marturisi ca eu am cont de twitter, dar nu mai stiu parola, deci, e ca si cand nu as avea. Cred ca de doua sau trei ori mi-am facut cont si de fiecare daca am uitat parola. Oricum, mi s-a parut cam aiurea pentru ca eram cam singura pe acolo, nici urma de followersi.
    In concluzie, asa cum sunt complet paralela cu google + sunt si cu twitterul.
    Poate citeste cineva priceput comentariul meu si imi da un sfat. Chiar si tu, ca am inteles ca te pricepi la calculatoare. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gata, am rezolvat-o. :D :P

      Ștergere
    2. Neaţa, Nice!
      Bine că ai rezolvat problema tastaturii. Să zicem că mă pricep oarecum, mai multpe partea de soft... Totuşi, din ce-mi aduc aminte, în cazul în care PC-ul nu recunoaşte un periferic (tastatura în cazul tău), la startare "scoate" un anume "piuit", există un cod (funcţie de nr. şi lungimea sunetului, semnalizează unde anume este problema, tastatură, mouse, monitor, etc).

      După cum vezi, eu sunt cam singur pe FB şi Twitter :)) Da' cum spuneam, m-a mânat curiozitatea (da' nu mă ţine mult :D).
      Referitor la parolă, încearcă să foloseşti opţiunea "Am uitat parola", n-aş putea spune dacă funcţionează, n-am folosit-o, eu am parolele memorate în browser (ca să scap de grija lor).

      Ștergere
  2. Te follow pe Twitter, imediat ce-ai afişat butonul. :) Numai că eu nu tuituiesc mai deloc pe-acolo, o face blogul automat ;), aş putea spune că nu-i văd rostul acestei reţele din punctul meu de vedere. FB e un dezastru superficial, nu am decât fooooarte puţini cititori care-mi vin de acolo. Eh! G+ e mult mai calitativ, selectiv. Faine butoanele de "Follow me", dar atât. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acelaşi lucru se observă şi la mine. Majoritatea celor care intră aici sunt din Google. Despre celelalte două reţele ce pot să spun, (le folosesc de prea puţin timp, mai degrabă, nu le folosesc - încă n-am prins "şpilul"), afară de faptul că a fost vorba de curiozitate atunci când le-am accesat (n-am descoperit însă nimic). Bun, tot curiozitatea de a vedea "ce şi cum" a condus şi la apariţia acestui blog. Voiam să văd ce se petrece pe parcursul unui an... Eh, mai este destul de puţin până pe 16 noiembrie (dată la care, în 2012, a apărut prima postare) când presupun că va trebui să admit că n-am descoperit nimic care să-mi spună că, a continua încă un an, ar fi o idee foarte strălucită :)

      Ștergere
  3. Bună, Centurion!
    Ce pot eu să spun, articolele tale sunt foarte utile şi de mare ajutor celor care au conturi pe reţelele de socializare enumerate de tine. Din păcate, eu, nu am cont pe nicio reţea de socializare, am doar blogul şi atât.
    Mi-ar plăcea să-mi fac, dar din păcate eu am un program foarte încărcat în viaţa reală şi mi-am asumat destul de multe angajamente care nu suportă amânare încât cu greu le fac faţă..
    O seară minunată îţi doresc, Centurion şi-un week-end de vis! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu, destul de recent am accesat Twitter şi FB, cont Google aveam de când mi-am deschis blogul. E un fel de curiozitate, dar pot să spun că doar pe G+ înţeleg (cât de cât) cum stau lucrurile :)))

      Duminică faină, Ştefania :)

      Ștergere
  4. Mi-am făcut cont pe Twitter săptămâna aceasta. Încă nu ştiu prea bine cu ce se mănâncă. Când mă voi convinge că îmi este util, îi voi acorda mai multă atenţie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eheee, în cazul ăsta s-ar putea spune că eu am ceva "vechime", de pe 8 august (aproape o lună, "veteran" cum ar veni :P), la fel şi pe FB :))
      Totuşi, încă n-am aflat cum se mănâncă, cu furculiţa sau lingură, rece sau cald :)))
      Despre utilitate, eu mizez pe Google... parcă este mai "croit" pe posibilităţile mele de socializare ;)

      Ștergere
  5. Si aici mi-au fost de mare ajutor, fapt pentru care iti multumesc. Te salut si pe curand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multă plăcere, Rodica! Chiar mă bucur că prin cele scrise aici ţi-am fost cât de cât de ajutor :)
      Cu siguranţă ne revedem curând, zilnic trec pe la tine, chiar dacă nu comentez întotdeauna ;)

      Ștergere
    2. Si eu iti multumesc si sa ne auzim numai de bine!

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.