miercuri, 24 iulie 2013

Ce se citeşte, ce scriem?

Azi mi-au „căzut” ochii pe bara laterală la rubrica Cele mai citite articole. Sunt setate să apară primele 10 cele mai citite din ultimele 30 de zile. Ca să nu vă surmenaţi căutând prin haotica organizare a „sidebarului”, cam ăsta este TOP ZECE
(în paranteză etichetele corespunzătoare):
  1.  Semne de carte în blogosferă (Diverse, Internet software)
  2.  Cu capsa pusă (Cu capsa pusă, Gânduri, Maxime comentate)
  3.  Citadela se prăbuşeşte (Istorie)
  4.  Paris şi Île-de-France (Destinaţii de vacanţă)
  5. Normandia şi Bretania (Destinaţii de vacanţă)
  6. Insulele Baleare şi Insulele Canare (Destinaţii de vacanţă)
  7. Poveste cu vecini (Personal)
  8. Escrocheria secolului (Aşa vă place istoria)
  9. Şi istoria ştie de glumă (Aşa vă place istoria)
  10.  Istorioare amuzante (Aşa vă place istoria)
Statistic vorbind, domină subiectele abordate mai des: istoria şi destinaţiile de vacanţa, despre care în ultimele două luni s-au adunat 20 de postări. Totuşi, pe primele două locuri tornează alt gen de "scriituri", recomandări din blogosferă şi singurul articol înscris în categoria Cu capsa pusă, ceea ce îmi spune că ar trebui să scriu ceva mai mult pe aceste teme.

Dacă sunteţi curioşi, clasamentul ALL TIME arată aşa:
  1.  Dileme existenţiale (Gânduri, Maxime comentate, Personal)
  2.  Şahul online (Hobby, Internet software)
  3. Când o zi începe prost, continuă... şi mai prost (Personal)
  4. Arhimede - cuvinte celebre nerostite (Aşa vă place istoria, Istorie)
  5. Cele şapte minuni (Aşa vă place istoria, Istorie)
  6. Haihui printre bloguri (Diverse, Internet software)
  7. Ne oficializăm sau nu relaţia de cuplu? (Diverse, Gânduri, Personal, Societate)
  8. Semne de carte în blogosferă (Diverse, Internet software) 
  9. Cu capsa pusă (Cu capsa pusă, Gânduri, Maxime comentate)
  10. Am cititori serioşi (Diverse)
Analiza acestor preferinţe îmi întăreşte convingerea de mai înainte, prin urmare, până în august, când poate mai mergem într-o vacanţă (în Italia), aşteptaţi-vă din partea-mi la postări ceva mai de vacanţă, adică din acelea unde nu am nevoie de documentaţie şi care se scriu (aproape) singure.

Apropo, pregătind un articol, voi (evident cititorii care aveţi blog) vă ghidaţi uneori după statistica celor mai citite articole?

19 comentarii:

  1. nu prea...mai ales dupa actualitate...bine,eu am si alt specific decat tine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, tu esti axat mai mult pe politică... Am scris şi eu pe subiect şi o să mai scriu, poate chiar curând (aşa cum spuneam până prin august mă orientez pe articole care se scriu "singure", fără hărţi si documentaţie turistică sau istorică) de fapt am avut noi o discuţie pe tema asta pe ToateBlogurile, ţi-am spus atunci de ce ocolesc de la o vreme chestiile politice şi chiar sociale.

      Ștergere
  2. Cel puțin pentru următoarele 5 luni, scriu doar despre ce-mi trece prin minte :)) Abia apoi voi putea să mizez pe preferințele cititorilor mei. Deocamdată, le dau ocazia să mă cunoască, fiind nou-intrată în blogosferă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O alegere înţeleaptă. Eu deja am început să te cunosc, atât de pe blogul Viaţa în linii simple, pe care îl am în blogroll, cât şi de pe celălalt blog al tău, De la 90 la 60

      Ștergere
  3. Nu m-am ghidat niciodata dupa asta. daca ar fi fost sa ma ghides dupa top, as fi scris numai despre amor :)) ca ala era top trei la mine ( si culmea e ca nici nu scriam de bine :))). Noroc a am dat cu niste vorbe de duh care au ajuns sefe de promotie ca de nu, oricine vede blogul ala crede ca e din ala cu inimioare si oftaturi :)).
    Mie mi-ar placea sa citesc mai multe postari cu tenta personala, sa fiu sincera. Sunt cam in ton cu topul tau :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghidez nu ghides. scuze.

      Ștergere
    2. DA, am văzut "cheile de căutare" după care poposesc unii la tine :D Normal că esti în TOPul AMORULUI :))))

      Păi, cum ziceam, o să scriu cel puţin până prin august, mai multe gânduri, opinii personale, intr-un fel mi-e mai uşor, doar că uneori am reţineri în publicarea unor postări care ar naşte inevitabil controverse, (adevărate războaie) printre comentatori, dar cică dau bine ;)

      Ștergere
    3. Mie mi se pare ok ca lumea sa nu fie la unison, pentru ca suntem diferiti si gandim diferit. Cred eu ca astea sunt adevaratele postari, cand lumea se agita :)). E adevarat ca unii se mai supara din nimic, altii "se aprind" si devin patimasi, unii o iau personal, dar trebuie sa recunoastem ca asta-i farmecul.

      Ștergere
    4. OK... Dacă spui tu, oricum îmi stau pe limbă cam de multişor unele subiecte care ori alungă toţi cititorii ori bagă zâzanie între comentatori :D Să vedem ce iese, în definitiv, în asta constă tot farmecul, să nu ne plictisim ;)

      Ștergere
  4. Se citeste ce se scrie. :) Insa, sa stii ca uneori ajuta cate un clasament ca acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, cine intră pe blog citeşte ce găseşte... Da' mă gândeam că dacă tot există o comunitate (restrânsă, în cazul meu) să-mi îndrept atenţia către preferinţele acesteia, vorba aia: Vox populi vox Dei :D

      Ștergere
  5. Nu prea tin cont de clasament desi il am facut !
    De obicei scriu cand am cate o scanteie, cam rar ce-i drept !
    Culmea este ca cele mai citite teme nu sunt cele promovate in blogosfera si diferentele sunt uriase . Bine, am un blog de nisa (nu stiu diminutivul) in nisa ! Asa ca nu ma hazardez sa trag o concluzie ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasă că experimentez eu, să vedem ce concluzii putem trage ;) Sper însă să nu vă pierd pe toţi cei care intraţi pe aici ori (aşa cum îi spuneam Tinei) să nu se declanşeze "războaie" între comentatori. Dar cum ziceam, până prin august o să mă rezum la postări mai personale, care "se scriu singure", o mică vacanţă după atâta documentare istorică şi turistică.

      Ștergere
  6. Nici nu m-am uita sa vad ce prefera lumea. Dar ar fi si greu caci n-am asa o tematica variata si nici asezata pe "caprarii" cat sa pot face un top. Cat despre "plan editorial", nici vorba. Uneori incep sa scriu si nu stiu nici eu ce, imi vin cuvintele, asaaa, in cap. Se si vede, la cat bat campii aiurea!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehhh, la tine nici nu este cazul, având în vedere spiritul tău volubil, ai cenaclu literar pe blog. Apropo, nu mi s-a părut că baţi câmpii în articolele tale, ia de citeşte unele postări mai vechi de la mine, să vezi acolo etalon de "bătut câmpii". Şi mai am timp acum, dacă tot am spus că pentru o vreme mă relaxez scriind orice unde n-am nevoie de documentare prealabilă ;) :))

      Ștergere
  7. Eu ma minunez si acum care sunt cele mai citite de la mine si nu, nu ma pot ghida dupa ele ca nu prea ma reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am observat că se preferă articole cu tentă mai personală, desigur unora pasionaţi de istorie sau călătorii le-au priit şi genul acesta de postări.

      Ștergere
  8. Sa stii ca tin cont,uite incepusem la un moment dat o serie de articole despre bani,istoria banilor,notiunea de fiat money etc,dar cum mai nimeni nu le citea,m-am axat pe alta pasiune dea mea,e-commerce si in special articole despre okazii.ro,care aduceau nu doar cititori pe site dar si reactii atat din partea lor cat si din partea okazii.ro.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut la tine pe blog (la categorii) că obişnuieşti să postezi articole "financiare", desigur am observat şi alte abordări la fel de interesante (pentru mine chiar mai mult), de pildă: noua ordine mondială, 666, românii prin societate... încă n-am apucat să lecturez tot ce m-a atras încă din titlul (da' este vreme).

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.