sâmbătă, 27 iulie 2013

Aşa NU! – Aşa DA!

Pentru că tot spuneam că până prin august postez pe blog doar texte care se scriu aproape singure, benefice atât pentru „digestia” cititorului, cât mai ales pentru moleşeala intelectuală (să nu-i zic lenea) autorului, mi-am propus să „dau o tură” prin blogosferă şi evident să vă informez cu privire la ce mi-a atras în mod deosebit atenţia. N-ar fi pentru întâia oară când îmi permit să recomand ceea ce citesc, asta pentru că întâi de toate
nu-s un tip egoist, dar şi pentru că la rându-mi am profitat de recomandările altora.

Partea I – Aşa NU!
Capitolul 1
Dar, cum bine spune o vorbă înţeleaptă din folclor: „socoteala de-acasă nu se potriveşte cu aia din târg”. Cum dădeam eu click pe vreun link descoperit pe G+ sau ToateBlogurile, parcă îşi băga dracu’ coada. În loc să văd litere grupate în cuvinte, înşiruite la rându-le în propoziţii simple sau fraze elaborate, toate formând paragrafe şi închegând articole întru asigurarea unei lecturi reconfortante, TROSC, fereastra aia antipatică care îmi cere întâi de toate să dau LIKE. Nu zic că n-am mai fost agresat până azi de ineptul obicei, dar nici chiar aşa, din zece încercări maxim două, hai trei se finalizau cu succes, recte fără stupizenia „dă şi mie un pusi”, asta în loc de bună ziua. N-o să stau acu’ să-mi uzez tastatura explicând de ce povestea asta cu „laicu” pe blog mi se pare o inepţie dusă la extrem şi nici să judec apucăturile fiecăruia care vede într-asta o modalitate de a atrage simpatia (mie, antipatia). Da’ totuşi mi-aş dori să-mi explice inteligenta respectiv, inteligentu’ (remarcaţi de câtă politeţe dau dovadă dând doamnelor/domnişoarelor întâietate, c-aşa-i civilizat) de unde a tras concluzia că tot natu’ are cont pe Facebook ca s-o/să-l fericească pupând-o/pupându-l cu LAICU. Ete, io n-am, pe cale de consecinţă am îngânat cu năduf un du-te DRACU (ca să rimeze cu LAICU) şi-am închis TABU (să fie poetic până la final). Acu’, vine firesc întrebarea, dar dacă aveam (nu că voi mai avea vreodată, da aşa de dragul discuţiei, de amorul artei, cum s-ar zice) FB?  Eh bine, nici atunci pen’ că dacă chiar doream să fac gestul ăsta l-aş fi făcut mai demult chiar din respectiva reţea de socializare (care seamănă tot mai mult cu una de imbecilizare). Ce m-a deprimat oarecum e faptul că unele bloguri păreau, cel puţin după titlul articolului demne de luat în seamă, poate chiar excepţionale d.p.d.v. al conţinutului, însă al naibii să fiu dacă o să stau vreodată să închid respectiva fereastră, apropo, câte unu' are chiar impertinenţa să blocheze opţiunea lăsându-te să aştepti scurgerea a nu’s câte secunde până să te accepte în larga-i mărinimie în interiorul microuniversul său virtual. Să-i fie de bine... Eu îi zic, pa-pa.

Capitolul 2
Rămân restul, fără FB-ul aflat în acţiune impetuoasă de subminat nervii omului. Inventivitatea în materie de tocat nervii ori pus răbdarea la încercare (recunosc, acest ultim termen nu se numără printre virtuţile mele), n-are limită ori admiţând intangibilitatea infinitului, tinde către acesta. E vorba despre alte ferestre, Ad Fly, le spune, care te ţin pe loc vreme de 5 secunde. "Vrajeala" se repetă apoi ori de câte ori dai click pe vreun titlu. Inacceptabil, sub nicio formă n-am să-i fac unuia damblaua aşteptând şi uitându-mă la o albinuţă galbenă pe fond albastru. Not me! Caută alt fraier... Şi iarăşi, unele păreau că ar avea ceva de spus, deşi încep să mă îndoiesc tot mai mult, dat fiind modul de-a dreptul stupid de întâmpinare (iar asta doar pentru nişte mărunţiş la 10.000 de accesări ale albinei buclucaşe). Teroarea ferestrelor nu se termină însă aici, mai este un tip, chiar mai enervant şi zdrobitor de nervi, ăla prin care autoarea/autorul te invită (e un fel de a spune), de fapt te somează să descarci cărticica, broşura ori cum s-o chema chestia aia, căreia nici termenul de maculatură nu prea i se potriveşte ad literam, pentru că asta ar presupune să nu fie în format electronic, ci pe suport de hârtie, pentru că, nu-i aşa, măcar hârtiei îi putem găsi felurite întrebuinţări. Păi, măi deşteapto ori bă deşteptule, lasă-mă întâi să văz cam despre ce-i vorba, cam despre ce vrei să-mi povesteşti în foile alea motivaţionale, de self-help sau ce-or fi ele şi văd io dup-aia dacă merită să-mi încarc hardu’ cu nişte biţi de masturbare autosatisfacere intelectuală, psihologică ori mai ştiu eu ce îndrugi tu pe-acolo.

Capitolul 3
Miloasă din fire, Providenţa se mai milostiveşte uneori până şi de un agnostic, deschizându-i calea spre cunoaşterea unor bloguri fără condiţionări tâmpite de genul celor exemplificate mai înainte. Nu-i însă rost să mă bucur sărind într-un picior, penitenţa întru işpăşirea tuturor păcatelor lumii nu s-a terminat. „Ăla Negru” (şi nu mă refer la acela pe care-l am în blogroll, alintat aşa pe un alt blogroll) pândeşte. Nu mă leg de subiectul în sine, în definitiv, fiecare scrie ce vrea, însă mi-e imposibil să nu mă simt agresat de modul în care scriu unii, aici nu mai este vorba de gusturi (care, o ştim prea bine, nu se discută), este până la urmă o dovadă de respect, întâi faţă de tine (cel mai important) şi apoi faţă de mine, ca oaspete pe blogul tău. Sincer, nu ştiu ce-i mai cumplit, să aştept, de fapt să dau „cu flit” ferestrelor LIKE, AD FLY etc. sau să citesc pe una ori unu’ (iarăşi politeţea de a lăsa doamnele înainte) care scrie miau precum pisica. Aştia ar „trebuii” (da, foarte mulţi pun 2 de „i”) să facă blogging verbal oral, astfel nu s-ar observa nici cratima care „î-i / î-ţi” dă bătăi de cap, nici „vre-un” „i” în plus sau minus (apropo, de ce dracu’ ar scrie cineva despărţit vreun/vreo; doar de tâmpit, presupun) şi nici nu „mar” pune pe mine în postura de a căuta ieşirea de incediu, nici „deal” băga în borcanul cu proşti ori altundeva, într-un loc mult mai popular, pentru că „ma” făcut „sămi” pierd vremea. Acum, n-am avut răbdare şi nici nervii necesari pentru a exemplifica aici, prin metoda copy/paste, inepţiile puse între ghilmele şi îmbujorate de ruşine, da’ o să mă credeţi pe cuvânt că acestea „se există” (da, am mai văzut şi de-astea) pe multe bloguri, prea multe. Foarte interesant, am întâlnit astfel de mostre de incultură crasă pe la unii de făceau băşcălie de „succesurile” Ebei sau de tolomacii ăştia de nu-s capabili să trecă un amărât de examen de bacalaureat. Mai este câte un intelectual care confundă verbele a refula / a defula; bă, dobitoc cuvântător, explicaţia pe întelesul până şi posesorului unui IQ de ficus (sau orice altă plantă) este următoarea: dacă (evident, prin absurd) ne întâlnim şi eu îţi trag o scatoalcă ca să-mi descarc nervii pricinuiţi de cele maxim 160 de caractere (precum SMS-urile de la începuturi) din articolul tău, se cheamă că am găsit calea optimă de a-mi defula nervii; iar dacă mă abţin de la gestul anterior menţionat se zice că mi-am refulat pornirea iniţială, îndreptăţită de altfel (întotdeauna despărţit, aşijderea de obicei). Linkuri uitile: DEX online, Diacritica şi mai caută şi tu.

Partea a II-a Aşa DA!
Capitol SCURT
Totuşi, să nu rămâneţi cu un gust amar, am găsit nişte bloguri care merită (niciodată „se merită”, pentru ăia care se simt cu musca pe căciulă) citite, chiar oferă lecturi reconfortante. Am pus doar câte două linkuri pentru fiecare blog în parte, asta neînsemnând câtuşi de puţin că, doar aceste articole sunt de luat în considerare. Din nou dăm întâietate genului feminin.

http://lagrimme.blogspot.ro/2013/07/virusul-mariaj.html
http://lagrimme.blogspot.ro/2013/06/in-palma-mea.html

http://altfeldecuvintebyalessia.wordpress.com/2013/07/06/despre-oamenii-frumosi/
http://altfeldecuvintebyalessia.wordpress.com/2013/06/12/doua-cuvinte/

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.ro/2013/07/timpul-un-calator-neobosit.html
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.ro/2013/06/trenul-vietii.html

http://ianculescuhimself.ro/j-o-i/tipuri-de-oameni-imi-place-sau-nu-imi-place
http://ianculescuhimself.ro/ganduri/viata-ca-bal-mascat-sinceritate

27 de comentarii:

  1. Hi, hi, hi, dar vad ca mi te-ai nervozat un pic. Ai dat si tu de inteligenta FB? Pe ei nu ii intereseaza daca tu ii placi sau nu, dar ii intereseaza LAICU :)) e concurs, care are mai multe. cat despre contul de FB, azi daca nu ai, nu existi, cica, :)) asa zic tinerele sperante, viitorul de aur al civilizatiei. Eu mi-am facut ... ca sa pot juca Scrabble online de pe PC cu amicii de pe Android :)). Am 3 prieteni mari si tari :)), toti din blogroll-ul meu. iti dai seama ce activa sunt. Dar nu o sa dau veci un Like la vreun idiot numai pentru ca asa vrea el.

    Chestia aia cu AdFly se poate evita daca folosesti Mozilla. Exista un supliment care te scapa de el. Nu stiu pentru alt browser exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa... râzi! :)) Mai bine să nu exist... De fapt am existat prin toamna anului trecut, 20 de minute, plus vreo 2 ore (până am găsit metoda de ştergere). Eu joc SAH online, deci n-am nevoie de FB ;) :)))
      Partea mai proastă sau tristă, cum vrei, este că ăia de scriu (cam pretenţios termenul, ei scrijelesc sau pictează pereţii peşterii), sunt cel puţin absolvenţi de liceu (cum drac' au luat BACU' nici naiba nu ştie).
      Mozilla folosesc, dar nu mă complic cu suplimente (le am instalate doar pe cele strict necesare), mult mai rapid dau clic pe "X".
      Da' vezi, insistent fiind, tot am dat peste nişte lecturi faine, d.p.m.d.v. Sper să ai aceeaşi părere, dacă vei avea curiozitatea (eu chiar recomand insistent) să accesezi linkurile.

      Ștergere
    2. :))Eu am pastrat un site cu AdFly, poate ti/am mai spus, numai pentru ca are o excelenta colectie de filme clasice cu subtitrare, ceea ce nu am mai gasit nicaieri.
      Cat despre recomandarile tale, merci, la doua dintre blogurile recomandate sunt abonata de mult timp :)), iar eu ma abonez aproape exclusiv la ceea ce imi place. am vreo doua ... exceptii :)) doar.
      Pai si eu joc tot online Scrabble, dar pe telefon eu imi stric ochii :)) iar ca sa joc de pe PC (cu Windows) cu cei cu telefon sau tableta cu Android, contul pe FB era solutia. :)) Pentru o placere a mea ... merita si FB inca un cont.

      Ștergere
    3. Ahhh, dacă e pentru o plăcere nevinovată precum jocul de scrabble, să zicem că are şi FB o utilitate. ;)
      Noroc că pentru şah n-am nevoie de minunăţia asta :))))

      Ștergere
    4. E singurul joc pentru care am nevoie de asta si numai ca sa pot juca de pe pc windows pe android.

      Ștergere
  2. Eu tot mă agit și tot zic, mai ales de analfabeții din online. Mă bucur că nu-s singurul. Dacă la început aveam răbdare și "răsfoiam" tot felul de bloguri, acum m-am lecuit. Selecția e gata, citesc câteva bloguri, în rest le ignor pe toate. Convenabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine mă mână curiozitatea (aia de-a omorât pisica), nu-mi ziceai tu odată că-s "scouter"... Din când în când am noroc şi găsesc... Da', cum scriai tu mai demult 99% (n-am verificat calculul, însă oricum pe-acolo se învârte) dintre blogurile pe care le-am întâlnit sunt "maro". Şi crede-mă, intrat pe sute, nu doar 30-40, cum comenta la tine cineva. L-am vizitat atunci... m-am lămurit, mulţi de "i" şi "-" aiurea (chiar şi în comentariile lăsate prin alte părţi). Acum, nu toată lumea ştie să croşeteze, pe cale de analogie se poate presupune că nu oricine ştie să scrie, da' ai bunul simţ şi măcar nu semnaliza şi mai ales nu insista cu impertinenţa şi aroganţa (revezi comentariul de la tine), fiindcă pur şi simplu nu-ţi dă mâna...

      Ștergere
  3. S-a demonstrat ca plantele poseda inteligenta ! :)
    Cum spunea cineva : Au existat si inaintea aparitiei omului pe pamant si vor exista mult timp si dupa disparitia acestuia .
    Si n-au dat bac-ul ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident că posedă inteligenţă, iar realitatea îmi demonstrează că sunt cazuri în care specia evoluată este inferioră unui ficus, în cel mai fericit caz, pe cale să devină.

      Ba da, au luat bacu', unii au ajuns (presupun la "apelu bocancilor") şi mari economişti, ingineri sau mai ştiu eu ce, pretinzându-se cu emfază intelectuali doar pe baza unei hârtiuţe, a cărei valoare în cazul lor este nulă, chit că este ştampilată şi semnată.

      Ștergere
    2. Fii si tu mai bland ! 8 ani la scoala, 4 in liceu si cam 5 in facultate inseamna ceva timp pierdut ! Merita o hartie cu stampila si semnatura ! :) Acum depinde si ce scrie pe ea ! :)
      Cand eram mic, urmarind o vecina ce dadea din andrele, am vrut si eu sa invat. Opt ochiuri inainte, doi inapoi, pe dos, scazut, adunat, etc. Nu mi-a iesit si pace desi s-ar spune ca stiam ceva aritmetica ! M-am consolat cu gandul ca nici Gauss nu stia sa impleteasca ! :)
      Drept este ca si profesorii erau altceva decat acum.
      Si nu o sa inteleg in veci de ce sistemul de invatamant a fost considerat depasit ! :(

      Ștergere
    3. Evident, dacă 100 de oameni ştiu să facă ceva (să tricoteze) asta nu înseamnă că ştiu/pot şi eu. Acelaşi principiu se aplică în cazul scrisului (pe blog, pe hârtie, pe ziduri sau pereţii peşterii), nu toată lumea e capabilă, da' mulţi insistă în a se face de "cacao", deşi dacă ar sta cuminţi în bancă ar putea părea celor din jur chiar inteligenţi.

      Fiindcă suntem cam din aceeaşi generaţie, da, ai dreptate se făcea şcoală, evident dacă chiar doreai să înveţi ceva. Sistemul nu era perfect, ni se împuia capul cu destule aberaţii (ţinea de regula sistemului) dar parcă acum nu mai există repere, învăţământul românesc scoate dobitoci (cu aere de genii) pe bandă rulantă (desigur sunt şi excepţii, da' rarisime). Referitor la profesori, pe de-o parte înţeleg dezinteresul, aici e vina statului care nu-i capabil să înjghebe un buget decent. Sincer, pentru salariul unui profesor (mai ales debutant) eu nu m-aş ridica din pat. Pe de altă parte nimeni nu l-a condamnat să lucreze în învătâmânt dacă nu simte imboldul de a forma elevul.

      Ștergere
    4. Ai dreptate cu salariul profesorilor, desi ma trec frisoane cand aud cat costa o ora de meditatie ! Bine, numai profesor de latina sa nu fii ! :)
      E drept ca si statutul lor de dascali a fost grav deteriorat, retoric ma intreb cui a folosit...
      Daca dupa '89 se elimina politizare din manuale si alte cateva chestii marunte, probabil alta era situatia.
      Dar la noi, ca si aiurea probabil trebuie pastrate anumite proportii in educatie (iar bat campii) ! :)
      Sistemul de valori a fost complet schimbat !
      Fiul meu imi spune:
      -La ce iti folosesc diplomele de la olimpiade ? Smecherul ala de abia stie sa numere pe degete si este milionar in euro ! Si daca ia 2-3 ani, poate cu suspendare, chiar se merita ! :(

      Ștergere
    5. Mi-a plăcut chestia referitoare la păstratrea proporţiei... Tind să-ţi dau dreptate, în definitiv patria are nevoie de proşti, păi ce, ăia care au construit piramidele aveau "bacul" :))
      Cât despre sistemul de învătământ cred că programa e complet aiurea, chiar nu văd rostul să împui capul elevului de liceu cu analiză matematică, de pildă, când exceptând cazul în care va urma o facultate tehnică, nu se va folosi niciodată de integrale, derivate sau limite. Iar, asta se întâmplă în detrimentul învăţării limbii române, de care vrei nu vrei te foloseşti toată viaţa (şi te mai şi faci de miru' lumii stâlcind-o pe blog).
      Păi, chestia cu meditaţiile îşi găseşte explicaţia tot în acel salariu mizer. În atari condiţii profesorul nu are nici un interes să predea la clasă, pentru că dacă o face nu va exista cererea acelora care fie vor să înveţe fie numai de dragul bacalaureatului plătesc orele de cultură. Aici e o poveste lungă... ;)

      Ștergere
    6. Stiu si eu ce sa spun ? Probabil ca multi dintre concetatenii nostri s-ar fi abtinut de la credite daca ar fi stiut ceva analiza matematica ! :( Macar cat sa vada cum se calculeaza DAE-ul, BUBID-ul, BUBOR-ul sau evolutia francului elvetian.

      :((

      Ștergere
    7. Hai, că pt. atâta lucru n-aveau nevoie de integrale, chestia e simplă, la mintea unui elev dintr-a V-a... Îţi cunoşti veniturile, scazi cheltuielile, inclusiv rata şi vezi dacă nu cumva iese cu minus. Alta e povestea cu ăia şmecheri care au luat credite în valută dar ei au salarii în lei, chestie de (i)logică, acu' se vaită că le dă cursul valutar calculele peste cap... Nasol, da' nu-i compătimesc, până la urmă omu' greşeşte pentru a avea din ce învăţa. Dacă vrea, greşeşti o dată, a doua oară, dar dacă şi-a treia... eşti prost. :))

      Ștergere
  4. ma tot uitam si ma gandeam:"daca zice ceva si de mine o sa mor de rusine!!" :))...Uf,bine ca am scapat!!!
    Cat despre FB,are si el utilitatea lui...cred,nu ca as vrea sa starnesc vreo polemica acuma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Stai pe pace! ;) Nu se pune problema de vreo polemică, desigur că orice, inclusiv FB-ul are utilitate, dacă eu n-o găsesc, nu înseamnă că se aplică la modul general. Eu am spus doar că, intru pe un blog ca să citesc ceva, interesant ori ba, văd după, da' lasă-mă să văd, nu mă lua din start cu "dă şi mie LIKE", pentru că mă enervez şi oricât de excepţională ţi-ar fi scriitura m-ai pierdut drept cititor (ba mai şi urlu la mine pe tarla că eşti un dobitoc).

      Apropo, observ din ultimele articole de pe blogul tău că şi tu eşti cam supărat (pe alţii), deci poţi să-mi înţelegi cuvintele niţel cam dure şi de la marginea lexicului, dar pentru alde ăştia, oricum sunt blânde ;)

      Ștergere
    2. am avut o disputa nu tocmai amicala cu cineva care e si in blogrollul tau...am discutat si ma bucur ca a ramas in urma noastra

      Ștergere
    3. Întotdeauna o discuţie cerebrală aduce mai mult bine decât nişte vorbe aruncate la supărare. Bun, asta se aplică la noi "civilii" cu politrucii ăia despre care ziceia tu ceva în ultimul articol... vorba aia "n-ai cu cine, nişte lichele (mi-am permis să modific textul reclamei, pentru că nu-mi place să dau notă peiorativă cuvântului "ţăran", şi atunci le zic pe nume, desigur în loc de lichea, poţi să foloseşti: jigodie, mârlan sau orice termen de genul ăsta).

      Oricum, cred ar fi copilăresc ca FB-ul să nască conflicte, nici măcar polemici, pur şi simplu nu merită să strici relaţii pentru o chestie pe care unii o vor considera extraordinară, iar alţii dimpotrivă, ambele tabere cu argumente logice, chestie de gusturi :))

      Ștergere
  5. Welcome to the club! :)
    Lasand la o parte problema cu "liniuta dintre cuvinte" si alte "mici" iesiri in decor, mai mult sau mai putin justificabile (gramatica limbii romane din clasele primare), frustrant si greu de inteles este ca respectivii mentionati se incapataneaza a persista in prostie.
    Fara sa axagerez, am facut nenumarate observatii adresate aceluiasi tip, referitor la "vre-o"...OK, nu ma asteptam sa publice comentariul insa ma asteptam sa asculte macar si sa corijeze greseala respectiva.
    Asa cum era de asteptat, urmatoarele articole au inclus "vreo" scris in aceeasi maniera (vre-o). Si-atunci, daca vezi ca vorbesti singur, de ce sa mai insisti? Toti suntem incapatanati, gata sa mergem pana in panzele albe cu propria idee, insa in astfel de situatii nu cred ca este cazul.
    Pentru ca ma pierde pe mine ca cititor, pe tine, pe x, y si z si-atunci o sa scrie pentru propria-i persoana. In fond, de unde stim ca nu asta ar dori? Nebanuite sunt caile Domnului :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks but no thanks... Aş prefera să nu existe clubul ;)
      Eu înţeleg că gramatica limbii române e grea (în cazul germanei e şi mai nasol), da' în era asta modernă, când tot prostu' are net, nu-i aşa dificil să verifici. Era o vreme când pentru a afla cum şi de ce, răscoleai biblioteca şi apoi răsfoiai îndreptarele ortografice şi morfologice, desigur dacă nu voiai să te faci de miru' lumii stâlcind propria-ţi limbă. Acu' dai în google search, "şti sau ştii", "fi sau fii" s.a.m.d., de obicei primul link este de la DIACRITICA, te lămureşte cum e corect. Nu-ţi este clar ce-i aia "a refula", "a defula", însă îţi place cum sună şi vrei să pari doct, verifică întâi pe DEX online şi iar afli cum să nu dai cu băţu'-n baltă. Ce poate să fie mai simplu de-atât!?
      Văd că te-ai prins la cine făceam trimitere, din păcate nu-i singurul, da' poate fi luat drept etalon. Şi nici nu-i bai că ne pierde ca cititori, (ăsta şi ceilalţi), ba chiar e de bine... încă nu se ştie dacă "boala" e sau nu contagioasă, de ce să riscăm :))

      Ștergere
  6. Interesanta si plina de adevar scurta lectie. Piata chiar e mare si ai de unde sa alegi greseli.

    Multumesc pentru recomandari,
    Voie buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi şi eu, Răzvan (atât pentru apreciere, cât şi pentru lectura plăcuta pe care mi-ai oferit-o pe blogul tău)
      Ai dreptate, referitor la "piaţă", aş prefera însă să fie mai restrânsă (cu mult). Discutam mai înainte cu Radu, concluzionând că, aşa cum nu toată lume ştie să croşeteze, la fel se întâmplă şi în cazul scrisului. Da' totuşi DEX online, Diacritica, etc., sunt la îndemâna oricui doreşte şi se respectă cât de cât pe sine (atât cât să nu se facă de râs stâlcind limba presupus maternă).

      N-ai pentru ce :) Cum spuneam, nu este prima dată când îmi permit să recomand celor care citesc acest blog, alte bloguri care îmi plac.

      Duminică faină :)

      Ștergere
    2. Si eu am as prefera ca oamenii a stie sa scrie si sa vorbeasca natural corect romaneste. Traim intr-o tara in care jumatate dintre cursanti nu leaga de un 6 la BAC, iar asta spune multe despre noi.

      A devenit o calitate sa scriem corect. Asta este un lucru foarte grav. Incepem sa-i apreciem tot mai intens pe cei care vorbesc sau scriu corect romaneste de parca asta ar fi cine stie ce trasatura rarisima. Asta ma sperie :)

      Ștergere
    3. Da, cam aşa... să-ţi cunoşti limba ar fi ceva ce ţine de normalitate, nici măcar nu ar trebui să ne mirăm ori să lăudăm o astfel de calitate, e firesc să te exprimi corect atât verbal cât şi în scris. Încă ceva, aceia care trec târâş-grăpiş de BAC se vor mai osteni, de obicei, nişte ani degeaba prin facultăţile patriei, apoi vor avea pretenţia să le fie recunoscută performanţa profesională ("dobândită" tot aşa cu chiu cu vai), rezultatul îl vedem în jurul nostru... şi mai avem multe de văzut.Şi da, inclusiv motive de a ne speria de viitor.
      Da' să fim optimişti, piramidele nu s-au construit cu absolvenţi de bacalaureat. ;)

      Ștergere
  7. N-am inteles deloc prostia asta cu cersitul de puncte si nu de la Faceshit ci de mult mai inainte, din vremurile cand existau vre-o doua site-uri de dating (unul a crapat, celalalt, inca astept minunea) care aveau topuri cu "plus" cu "minus", cel mai popular membru si alte cele. Pe ambele erai sufocat de mesaje gen "da si mie un poossz" sau "un plooshik si mie?". Credeam ca a mai evoluat omenirea dar se pare ca vechile apucaturi de vindeca greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde evoluţie? Din ce observ, nu doar online, în viaţa reală, omenirea este deja angajată pe panta involuţiei. Eu n-am neapărat o "boală" pe like, da' sincer nu-i văd rostul acelei ferestre pe blog. Lasă-mă domle' să citesc, dacă mă arde să-ţi dau "laicul" intru pe FB (asta presupunând că aş avea cont). Acu' n-ai cum să fii de acord cu toată lumea, nu te obligă nimeni să faci ce nu-ţi place, prin urmare am ales să dau close din start unor bloguri care fac chestii dintr-astea care mă enervează (deşi cum ziceam, unele chiar par să fie interesante).

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.