duminică, 7 aprilie 2013

Cu televizorul...

De ceva timp, nu ştiu dacă e bine ori ba, dacă am luat o decizie înţeleaptă ori nu, dar foarte rar mă găsesc eu prin preajma televizorului. Nu de alta, dar tot timpul găsesc ceva mai important şi desigur mult mai atractiv de făcut decât să urmăresc filme (date în reluare a nu’ş câta oară, evident cu o pauză semnificativă, în ideea că or fi uitat telespectatorii), talk-showuri
politice ori programe de ştiri (ce să aflu nou). Uneori mai acord atenţie rubricii meteo, deşi mare încredere nu prea poate inspira pognoza INMH-ului, mai ales după hitul Andrei, ştiţi voi... ăla cu acele simpatice versuri: "Ne mintim ca la meteo O fi soare, da' nu-l vad ioooo", dacă nu, vi-l reamintesc cu ajutorul linkului youtube. Ieri, sâmbătă fiind, îmi trece mie prin minte să mai trag cu ochiul la televizor, şi nu aşa aiurea, ci să mai aflu ce se-ntâmplă pe la noi şi-n lume, să nu merg luni la servici şi să fiu total paralel la discuţiile din pauzele de ţigare.

În fine, mare greşeală, după ce şi-aşa sunt cătrănit urmare a vremii de aprilie, posibil din pricina mult invocatei astenii de primăvară sau poate a meteosensibilităţii, că am aflat şi despre asta de curând, dar bănui că este doar un sinonim ceva mai academic al primei motivaţii amintite, mi-am mai stricat şi armonia feng-shuiului interior. Păi aşa, să mă-nvăţ minte şi să mă gândesc de două ori înainte de deschide televizorul.

Trec rapid peste stirile externe, din care mi-a rămas în cap criza nord-coreeană, ce este şi-n capul ălora, eu nu m-am prin încă. Adică, cer ei (coreenii) evacuarea ambasadelor pentru că nu le mai pot asigura securitatea. Asta, în traducere liberă ar însemna că eşti pe picior de război. Da’ aşa de unul singur, presupun că se bazează pe aliatul chinez, dar China nu prea cred că se va implica altfel decât o face de ani buni, adică prin ajutoare umanitare, niciodată nu-şi vor demola relaţiile comerciale înfloritoare cu restul lumii, doar de dragul Phenian-ului. Rusia, nici atât. Motiv pentru care se pare că nimeni nu-i bagă în seamă.

Îmi îndrept atenţia către ştirile interne, da ştiu, n-ar trebui să mă iluzionez, însă, deh, curiozitatea… Aflu de nişte matrapazlâcuri cu reţete false, fapt care nu mă miră câtuşi de puţin, doar ăsta e sistemul. Apoi mai aflu şi explicaţia premierului referitoare la numirea Laurei Codruţa Kovesi, cică, "nu poţi da cu flit şi să mai ai pretenţii la fonduri UE şi (se putea altfel) Schengen". În acest context îl aud şi pe Iohannis, minunea de primar, sibian (cu ceva tinichele legate de coadă, aşa cum stă bine oricărui politician, fie el (pseudo)independent), care transformat în vocea PNL-ului zice că ei (liberalii) nu văd cu ochi buni pactul de coabitare Ponta-Băsescu. Auzindu-l, nu pot să nu mă gândesc la trecuta declaraţie a ilustrului profesor de istorie, Antonescu, care afirma cu seninătate că, ei liberalii nu prea mai doresc să-l demită pe căpitanul de cursă lungă. Schimb postul, doar d’aia s-a inventat telecomanda… din lac, în puţ... Aflu că pe undeva prin Mehedinţi, un dig care a îngropat 1 milion de euro, e înecat de prima ploaie mai zdravănă. Ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga, declară că: "Aici este, după părerea mea, caz penal […] Un milion de euro au fost aruncaţi pe apa sâmbetei. Aceasta nu este o lucrare hidrotenică, e o bătaie de joc". Tot e bine că s-a aflat de faptul că la noi cam totul e bătaie de joc.

Mi-a ajuns porţia de cultură TV, apăs butonul roşu, şi declar "silenzio-(stampa)video". Poate ar fi mai bine să mă rezum la presa scrisă, da’ parcă ceva nu-mi dă ghes.

10 comentarii:

  1. In presa scrisa e si mai grav ... asa ca mai bine nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai atunci imi mai ramane doar radio-ul, evident posturile cu multa muzica si cu stirei de 3-4 minute din ora in ora....

      Ștergere
  2. Sa tot fie vreo 4 ani de cand nu ma uita la "stiri". Cee ce la noi se numesc stiri la altii poarta numele de "Rubrica de Condoleante". Asa-zisele televiziuni de stiri din Romania nu fac altceva decat sa incite, oamenii "pun botul" si sar unii la gatul altora, politicienii sunt primii la "sarit la gat" si gata stirea.
    Eu unul, la TV ma mai uita la filmele de pe TCM, care deja incep sa mi se para noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noroc cu filmele si cu documentarele... ca restul m-am lamurit...vorba ta, o stire neaparat "senzationala" despre o pitipoanca, o vedeta sau vreun politruc si gata stirea...

      Ștergere
  3. Nu are rost sa mint, eu ma uit la tv. Insa doar la posturile Digi. Mi se pare cele mai corecte atat la stiri cat si la documentare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La documentare mă uit şi eu... de ştiri deja sunt sătul, da şi mie îmi par echidistante stirile de pe DIGI24

      Ștergere
  4. Pentru a nu te indispune iremediabil, îţi recomand Discovery Channel sau History Channel pentru documentare şi programe istorice. Mai rămân Disney Channel, Minimax ori Cartoonito pentru relaxare.
    P.S. A nu se face abuz de Disney, Minimax, Cartoonito per că e posibil să daţi în mintea copiilor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Discovery l-au scos din grila cei de la RCS/RDS, dar am ramas cu NAtional Georaphic si NAture, mai sunt si filmele de pe TCM si Diva (fostul Hallmark).
      DA si desenele... inca imi plac mai ales cele cu Tom si Jerry :)

      Ștergere
  5. ÎIn politica româneasca..."măgarul pe măgar scarpină". Declaraţiile belicoase sunt făcute doar de ...formă! Fondul problemei, c'est autre chose! (Tom si Jerry...sunt cele mai frumoase desene, cu adevărat!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da mai observă cineva fondul problemei? Într-o lume în care toată lumea e interesata de bârfe, can-can-uri, în principiu de orice încadrabil la categoria non-valoare (neapărat) televizată, Desenele animate (mai cu seamă cele clasice, nu mostruozităţile mai recent apărute), sunt un refugiu...

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.