joi, 4 aprilie 2013

Hoinărind prin blogosferă

De ceva vreme tot planific să vă fac cunoscute (desigur, dacă mai e cazul) bloguri descoperite pe parcursul peregrinărilor mele prin vastul ocean virtual al blogosferei. Nu neapărat zilnic, însă periodic, de obicei la sfârşit de săptămână, îmi rezerv o oră, chiar două, de hoinăreală având drept unic scop descoperirea unor bloguri interesante din punctul meu de vedere. Ţin să precizez
acest fapt, deoarece sunt convins că preferinţele diferă, selecţia mea fiind desigur subiectivă, dar amintiţi-vă sau recitiţi mottoul având rol de subtitlu pentru acest blog...

Gata cu introducerea, să vă prezint cinci dintre blogurile care mi-au atras atenţia, specificând de la bun început că nu este vorba despre un top al acestora; nici nu ar fi posibil, fac parte din categorii diferite.

Un blog care mi-a atras atenţia este Cumpăr cuvinte, fiind dedicat, după cum ne spune autorul, artei în general şi poeziei în special. Chiar este, fără exagerare, am citit câteva poezii de excepţie, versuri de o sensibilitate aparte şi uneori tristă, însă oricum, în evaluarea şi accepţiunea mea de nespecialist în critica literară, excepţionale, exprimând sentimentele de moment ale autorului. Merită să poposiţi, chiar să întârziaţi puţin, rupându-vă de realitate şi părtunzând pentru o vreme în atmosfera sublimă creată de aceste versuri. Câteva repere, restul poate veţi găsi timp pentru a le descoperi pe blogul sus-menţionat: Înger cu aripi de lut, Bolnav în iarnă, A nins, Azi ningem noi, Imperiu de şah.

Un alt blog interesant, nou din ce-mi dau seama, este Colţu' meu, semnat Ionuţ Axinescu, care scrie absolut dezinvolt, pe diverse teme, fără a se teme în a aborda subiecte controversate. Scrie fain, cursiv, aproape vorbit şi pentru mine a fost o reală plăcere să-i lecturez articolele. Poate vă uitaţi peste: Mituri cu şi despre români, Când şi de ce ieşim în stradă, Să critic criticii.

Blogul lui Marius Angel, numit sugestiv Fără blocaje, este orientat spre ceea ce s-ar numi blog motivaţional, conţine chiar şi un ghid axat pe acest subiect, care se poate descărca gratuit. Am citit destule articole, suficient cât să-mi formez o părere şi desigur să revin cu plăcere pentru a fi la curent cu noile postări. Vă las câteva linkuri interesante, iar pentru restul vă las plăcerea să le descoperiţi: Timpul un lux, Ce este teama de a fi criticat și cum să o învingi, Secretul Marilor Succese - Responsabilitatea.

Idei /recomandări, oferte, cadouri/ este iarăşi un blog nişat, de această dată pe pe IT. Excelent structurat, nu pune probleme în descoprerirea produselor care te-ar putea interesa, iar informaţia despre acestea este succintă, la obiect şi bine documentată. Aşadar, un blog recomandat pentru informare în cazul în care dorim să achiziţonăm orice produs din categoria IT, de la aparate foto, componente, laptopuri, plăci video tablete sau telefoane.

O ultimă, dar nu cea din urmă recomandare este blogul celor de la Pro Alpin, în fapt o subpagină a unui site care este un shop online de articole montane. Ca un mare iubitor de munte şi evident de drumeţii montane nu puteam să ignor un blog plin de articole interesante şi de ce nu vreodată poate simt nevoia să cumpăr şi ceva echipament.

Cam atât pentru azi, sper ca măcar o parte din informaţia cuprinsă aici să vă fie de folos. Sigur, o să revin cu un nou articol pe aceeaşi temă, mi-au mai rămas sumedenie de bloguri care mi-au atras atenţia şi la care, zic eu, merită să fac referire într-un articol de blog. Încă mai caut un blog despre pescuitul sportiv (o altă pasiune), nu pentru că n-aş fi găsit deja, dar tocmai pentru că sunt pasionat de această îndeletnicire caut, cum ar zice francezul, crème de la crème.

6 comentarii:

  1. Lua la cunostinta, intrat, bifat, placut! Astept urmatoarele recomandari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, dacă precum spui ti-a făcut plăcere să vizitezi respectivele bloguri. Pe mine, m-au lăsat "ca la dentist" versurile de pe primul blog.

      Ștergere
  2. Pe Pro Alpin ma mai uit din cand in cand iar "coltu' meu" merita atentie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Două preferinţe comune, cred că ar fi fost şi a treia dacă puneam un blog despre pescuit sportiv, asta daca e să mă iau după Peren Hobby ;)

      Ștergere
  3. Multumesc pentru reclama gratuita si dezinteresata facuta blogului meu! Tot o data ma bucur ca ai gasit versuri care sa iti placa...cat despre tristete ea implica profunzime si sensibilitate,deci nu e o tristete grea,apasatoare sau cel putin asa sper eu:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere Livius, da' nu-i cine ştie ce reclamă la traficul pe care-l are acest blog.
      Şi da, versurile sunt minunate, tocmai datorită sensibilităţii şi profunzimii pe care o transmit cititorului...iar tristeţea emanată firav are farmecul ei aparte, deloc apăsătoare.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.