vineri, 29 martie 2013

Prostie, incompetenţă sau indolenţă?

Ministrul sanatatii
Cam la asta s-ar rezuma întrebarea mea adresată celor responsabili de... nici nu ştiu cum s-o definesc, nepăsare, prostie, incompetenţă ori ca să fiu sigur că nu greşesc, toate cele dinainte la un loc. Pe scurt,
de altfel nici nu prea este mult de comentat, în România (altundeva nici că se putea), mai exact în capitală, există un spital, Dr. Constantin Gorgoș, pe numele său, destinaţia acestuia fiind unică şi anume, acordarea asistenţei de specialitate copiilor cu TSA (tulburări cu spectru autist). Până aici toate bune şi frumoase, numai că, deşi finalizat de vreo 2 ani, nu desfăşoară activitatea pentru care a fost construit, motivul fiind lipsa avizelor. Citiţi articolul publicat de dcnews.

Merită menţionat că respectiva investiţie pentru sănătatea unor copii care nu au vreo vină pentru că s-au născut puţin mai altfel, fiind altfel perfect normali, s-a realizat datorită unei importante donaţii venită din Norvergia, 2,9 milioane euro alăturându-se celor 3,74 milioane lei, contribuţia statului român.

La fel de bine de ştiut este că acest spital, ar avea o utilitate maximă pentru cei vreo 10.000 de copii afectaţi de TSA. Se pare că nimănui nu-i pasă, mă refer la cei îndrituiţi în acest sens, recte Ministerul Sănătăţii. Probabil niciunul dintre funcţionăraşii guvernamentali nu au un caz de acest gen în familie sau chiar dacă din nefericire exită vreunul lovit de soartă, cu siguranţă îşi permite plata unui tratament în străinătate. Tot din articolul de pe dcnews aflăm cine-i nelipsitul "acar Păun"..., o imprimantă; cât despre opinia ministrului de resort, Eugen Nicolăescu, nu o pot cataloga altfel decât halucinantă. Poftim mostră: "dacă au așteptat doi ani, acum mai pot aștepta o lună de zile"; referitor la atenționările norvegienilor, care şi-ar putea cere banii înapoi.

Nu ştiu cum se face, dar în ţara asta se întâmplă lucruri incalificabile, de un cinism dus la extrem si nici măcar voluntar, ci doar rodul otrăvit al nepăsării unor instituţii ale statului a căror activitate nu-şi face simţită deloc, dar deloc prezenţa. Ce ar mai fi de spus... eu mai bine tac, nu de alta dar deja îmi trec prin minte nişte cuvinte de undeva de pe la marginea lexicului românesc sau ca să rămânem în capitală, exprimări specifice RFG (Rahova, Ferentari, Giuleşti).

8 comentarii:

  1. Daca tot nu se intereseaza ministerul de cei care sunt pe cale sa paraseasca definitiv aceasta lume din lipsa de citostatice crezi ca s-ar interesa de cei ce traiesc involuntar intr-o alta lume, a lor? Uneori ma intreb daca autistii nu sunt mai fericiti cu realitatea lor decat cu a noastra...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta chiar e f. posibil... Totusi nu-i bataie de joc ... 3,74 mil. + 2,9 mil euro "moca" de la norvegieni si nu-s in stare sa dea avizele de functionare... In ce tara traim?

      Chestia cu citostaticele este la fel de neinteles pentru mine... dar era si criza de morfina, nu stiu daca s-a rezolvat macar cu asta... nu vindeca dar macar iti ofera niste yile mai suportabile, atate cate au mai ramas. Uneori ma intrebam de ce nu ne da statul cate un pistol si un singur cartus, daca tot vrea sa scada populatia... daca da mai multe glonte e riscant :))

      Ștergere
  2. Noua nu ne da si pe altii, care au ratat, ii ancheteaza ca au avut prea multe!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am priceput unde bati... ala despre care zici trebuia dat ca exemplu...
      Apropo calibrul 38 (0,38 inch) e peste 9 mm deci daca chiar vrei poti :)))

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Am inteles .... limbaj de RFG :)) asta ne putem permite, de ajutat probabil doar iluzoriu, dar macar te racoresti :D

      Ștergere
  4. http://www.opinia1.ro/solutia-sistemului-de-sanatate/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant articolul ... ar putea fi char amuzant daca nu ar avea nelipsita nota de tristete aprope specifica cam la tot ce se petrece pe la noi.
      Buna intrebare, ce s-ar intampla daca ar aparea cei 10.000 la care se face referire...

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.