vineri, 15 martie 2013

Widgeturi pentru blog

Precum se vede, am pus nişte "mobilă", (a se citi widget), nouă pe blog. Toată aventura a durat mai mult de o zi, acesta fiind şi motivul pentru care n-am postat nimic ieri. Am bătut în lung şi-n lat blogosfera pentru a vedea ce se mai poartă în materie de "mobilier", iar apoi după ce mi-am format o impresie, am început să caut
adresele de unde se procură minunăţiile.

Probabil majoritatea celor care citiţi, cunoaşteţi deja locaţiile de unde vă puteţi lua widgeturile utile sau mai puţin unui blog. Totuşi, mă gândesc că, în timp poate se nimereşte pe aici cineva asemeni mie şi n-ar fi rău dacă l-aş scoate din ceaţă, scutindu-l să bântuie haihui prin noianul de informaţie oferit la o simplă căutare de generosul google.

Aşadar, în afară de widgeturile puse la dispoziţie de platforma blogger (pe asta sunt eu, de wordpress n-am idee), ce alte "bunătăţuri" în materie mai găsim. S-o luăm metodic:

Vreţi widgeturi pentru statistica vizitatorilor şi tot tacâmul aferent, iată ce am găsit şi evident probat, ca să nu recomand pe "neve".

Poate vă sunt necesare widgeturi numai pentru afişarea vizitarorilor online. Simplu, alegeţi din cele de mai jos.

Doriţi poate să vă afişaţi page rankul blogului, se poate şi asta, ba chiar într-o multitudine de forme şi culori. Verificaţi linkurile de mai jos dacă aveţi răbdare.

Fiindcă tot vorbim despre bloguri, să ne înscriem şi pe site-uri de profil. Păi, ori suntem "blogări" ori nu mai suntem…

Ar mai fi ceva legat de plagiat şi drepturi de autor, n-am înţeles exact, da’ mi-au plăcut cum arată la concitadinul Petre pe blog. Pe deasupra "sună" fain, deci le-am pus pe blog.

Sper că n-am uitat nimic. Ah, poate îmi spuneţi părea în comentariile voastre, dacă e prea aglomerat ori dacă trebuie să repoziţionez piesele de mobilier. Numai să nu-mi cereţi să scot logo-ul celor de la recensămantul blogurilor, cel cu reprezint Banatul…, că de ăla mi-s fălos tare. :))

4 comentarii:

  1. Am de obiectat o singură chestie. Coloana cu etichete trebuie înlocuită cu cea de categorii. "Istoria" şi "Aşa vă place istoria" pot fi o singură categorie şi/sau etichetă. "Diverse", "Gânduri", "Personal" şi "Hobby" reunite de asemenea într-o singură categorie, cred că şi "Maxime comentate" pot fi incluse lângă cele enumerate. Deci, eu văd categoriile ca fiind noţiunile fundamentale, iar etichetele ca fiind subcategoriile acestora, care definesc esenţa articolului. Altceva, ce să mai zic, văd că fac şi eu parte dintr-un grup select :) Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi şi eu pentru recenzie ;) Problema este că nu pot decât să etichetez o postare, nu am opţiunea de a forma categorii, cel puţin în meniul blogspot eu n-am văzut aşa ceva. De schimbat numele etichetelor precum si de şters iar nu ştiu cum şi dacă se poate, nici să anulez o etichetă pt un articol, cel mult pot să-i atribui o a doua etichetă...complicat. Referitor la cele 2 etichete Istorie/Asa vă place istoria, am pornit de la ideea că in prima vor fi articole despre fapte concrete deci, "serioase", pe când dincolo, o istorie mai altfel, "anecdotică", istorioare, replici, care pot să fie puse (în parte) pe seama imaginaţiei cronicarilor vremii.

      Ștergere
  2. Cand o sa vorbesti romaneste o sa comentez! Eu n-am priceput nimic, dar probabil ca e de bine!Mi-au trebuit 100 de ani sa aflu ce e ala page rank, restul deja e prea complicat :))
    Dar am remarcat ca ai blogroll.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti singura pentru care unele chestii sunt "chineza veche". Eu ma bucur pt ca macar am reusit sa "pun" aici niste "miky mauşi", de genul "înscris pe toate blogurile" (pfuai! ce fain sună :D), ce să mai zic de "reprezint Banatul". Încă nu m-am prins ce fac şmecheriile cu statisticile, da' nu-i bai, chestia e că sunt acolo ::))
      Normal că am blogroll !!!! Păi ţi-am promis că îţi fac Consulat/Ambasada aici pe "imperiul" meu ;)

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.